آموزش و فناوری اطلاعات (در آموزش شیمی)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نگاهی نو به تحول و نوآوری در آموزش
  • کد COI اختصاصی: NACIFE01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارای شیردل

آموزش و پرورش شاهرود

چکیده

عصر حاضر را بابد تلفیقی از ارتباطات و اطلاعات دانست. عصری که بشر در آن خود را نیازمند به داشتن اطلاعات به روز و برقراری ارتباط برای کسب اطلاعات مورد نیاز می داند. امروزه با در اختیار داشتن فناوری اطلاعاتی مورد نیاز می داند. امروزه با در اختیار داشتن فناوری اطلاعاتی و ارتباطی مختلف و پیشرفته رادیو و تلویزیون و همچنین فناوری های جدیدتر مانند رایانه و اینترنت، امکان برقراری سریع ارتباط و تبادل سریع اطلاعات بیش از پیش میسر گردیده است. بی شک پدید آمدن فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی می تواند بیشترین اثر را بر محیط های آموزشی داشته باشد. کاربرد این فناوری ها در آموزش، محیط آموزشی را به سوی مجازی شدن سوق می دهد. این امر موجب می شود تا ارتباط میان افراد به منظور بسط و گسترش دانش، به گونه ای فزاینده از طریق رایانه امکان پدیر شود. با ظهور و گسترش اینترنت، این رسانه به عنوان یک مکمل، جهت تامین نیازهای اطلاعاتی و آموزشی مورد استفاده قرار گرفته است. بدیهی است با دارا بودن امکانات پیشرفته و با توجه به نقشی که کتابخانه ها باید در امر آموزش ایفا نمایند، منابع اطلاعاتی بسیار غنی تری نسبت به گذشته فراهم شده و جهت آموزش افراد در اختیار آنها قرار می گیرد. در این مقاله، با تحقیق کتابخانه ای، تاثیر فناوری های ارتباطاتی را بر سیستم آموزشی و شیوه های یادگیری، در دروس علوم پایه از جمله درس شیمی، مورد بررسی قرارداده و روش هایی برای استفاده ی بهتر و مفید تر از این فناوری ها پیشنهاد داده ایم. آنچه مشهود است، یادگیری مبتنی بر فناوری های نوین اطلاعاتی، با ایجاد تعییرات بنیادین در مفاهیم آموزش سنتی، بسیاری از مشکلات نظام آموزشی فعلی را رفع کرده و موجب پویایی و کارآمدی هر چه بیشتر آموزش می شود.

کلیدواژه ها

ارتباطات و اطلاعات، فناوری، اینترنت، رسانه، کتابخانه ها، نظام آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.