سرطان پستان و حاملگی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنگره سراسری سرطان های زنان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRSGO04_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدسیه سیدی علوی

آسیه سادات فتاحی

چکیده

مقدمه: سرطان پستان و حاملگی به مواردی اطلاق می شود که سرطان در طول بارداری و یا دوران شیردهی و یا تا یک سال پس از اتمام بارداری اتفاق افتد. سرطان پستان پس از سرطان دهانه رحم دومین سرطانیست که همراه با بارداری دیده مس شود. در برخورد با سرطان پستان همیشه حیات و بقای عمر مادر و جنین هر دو بایستی در نظر گرفته شود. اطلاعات جدیدتر حاکی از آن است که تغییرات هورمونی تاثیری بر پیش اگهی ندارد. از هر سه هزار بارداری یک مورد ممکن است گرفتار سرطان پستان شود. یافته های بالینی تصویر برداری و مرحله بندی: درمعاینه پستان تومور قابل لمس بدون درد اکثرا از نوع داکتال (75 تا 90 درصد) گرید بالا و رسپتور منفی هستند . سرطان پستان در حاملگی مشابه خانم های جوان بدون بارداری است. معمولا در مراحل پیشرفته و به صورت تاخیری تشخیص داده می شود. استفاده از اولتراسوند برای تشخیص یک روش انتخابی است. ماموگرافی کمتر از 05.0 درصد راداشعه بر بدن بیمار تاثیر دارد و ام آر آی توصیه نمی شود. برای مرحله بندی توصیه به عکس ریه اولتراسوند کبد ام آر ای توراکس و مهره ها برای رد متاستاز به استخوان ها(non contrast) می شود. سی تی اسکن استخوان ها توصیه نمی گردد. درمان: توصیه با استفاده از پروتکل های استاندارد مشابه بیماران غیر حامله است و بایستی سن بارداری در زمان تشخیص مرحله بیماری و تمایل بیمار را مورد توجه قرار داد. از جراحی شیمی درمانی و رادیو تراپی استفاده می شود. Sentinel- nodeقابل بحث بوده و استفاده از blue dye کنترا اندیکه است. خطر انومالی پس از شیمی درمانی در سه ماهه اول 20 درصد و پس از آن به 5.1 درصد افت می کند. نتیجه گیری: در مقایسه با گروه های کنترل بدون بارداری پیش آگهی تقریبا یکسان است. درمان بایستی هرچه زودتر و از پروتکل های استاندارد استفاده شود و توسط تیمی از متخصص زنان ، انکولوژیست مدیکال و رادیوتراپی و جراح انکولوژی و متخصص ژنتیک تصمیم گیری شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.