بررسی تاثیر طلاق عاطفی بر عملکرد خانواده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3085
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رضا صالحی امیری

مدیرگروه و استادیار رشته مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مریم حکمت پور

کارشناسی ارشد برنامه ریزی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،

محدثه فدایی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

مقدمه و هدف پژوهش: طلاق عاطفی یکی از مهمترین تهدیدات علیه بنیان خانواده است و شناخت عوامل متاثر از آن از اولویتها به شمار می آید. هدف از این مقاله بررسی تاثیر طلاق عاطفی بر عملکرد خانواده می باشد. روش پژوهش: با توجه به ماهیت موضوع و اهداف مقاله تحقیق حاضر از نوع علی-مقایسه ای می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان مراجعه کننده به مجموعه فرهنگی شهربانو منطقه هشت شهرداری تهران میباشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نمونه ای به حجم هشتاد نفر انتخاب شد و با بهره گیری از ابزار پرسشنامه عملکرد خانواده و با استفاده از روش آماری آزمون تی نتایج حاصل از پرسشنامه ها بررسی شدند.یافته ها: در سطح معنی داری 0/05 ارتباط بین طلاق عاطفی با سه متغیر تعامل نقشها، فرایند حل مشکل و آمیزش عاطفی تایید شد و تفاوت معنا داری بین عملکرد خانواده های با طلاق عاطفی و خانواده هایی که فاقد طلاق عاطفی بودند درتعامل نقشها فرایند حل مشکل و آمیزش عاطفی وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد خانواده هایی که در آنها طلاق عاطفی وجود دارد نسبت به خانواده های عادی قادر به حل مشکلات و تعارضهای خود نیستند، ارتباط عاطفی اعضای خانواده ناکارمد و مختل است و در زمینه تعامل نقشها و عملکرد کلی به طرز ضعیفی عمل کرده اند.

کلیدواژه ها

خانواده،طلاق عاطفی،خانواده های معمولی،عملکرد خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.