مطالعه آزمایشگاهی آبشستگی در اطراف گروهپایه کج در شرایط وجود توده شاخ و برگ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI13_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پاسخی درگاه 1

دانشجوی کارشناسی ارشد سازههای آبی گروه مهندسی آب، دانشگاه گیلان

مهدی اسمعیلی ورکی

استادیار سازههای آبی گروه مهندسی آب، دانشگاه گیلان

بهنام شفیعی ثابت

استادیار سازههای هیدرولیکی گروه مهندسی آب، دانشگاه گیلان

چکیده

یکی از مهمترین عوامل آسیب و خرابی پلها، آبشستگی پایه پل میباشد. عوامل متعددی قدرت جریان گردابی و تنش برشی در مجاورت پایه پل را افزایش داده و باعث افزایش عمق آبشستگی در اطراف آن میشود. وجود موانع طبیعی مانند پوشش گیاهی و درختان یک امر طبیعی در مسیر رودخانه ها است. در شرایط سیلاب، تجمل شلاخه و برگ و تنه درختان در جلوی پایه های پل سبب مسدود شدن کامل یا بخشی از دهانله پلل و در نتیجه تغییر الگوی رریان میشود و درنهایت عمق آبشستگی را تغیییر خواهد داد. در تحقیق حاضر تاثیر اجسام شناور بر حداکثر عمق آب شستگی در اطراف گروهپایه کج مورد بررسی قرار گرفت. پایه پل مورد بررسی متشکل از دو پایه کلج مستطیلی با ابعاد 2/5 در 3/5 سانتیمتر که با زاویه 28 درجه بر روی فوندانسیونی با ابعاد 10 در 16 سانتی متر نصب گردید . می باشد . آزمایشها برای عمقهای نسبی (نسبت عمق رریان به عرض پایه) 3/7، 5/2، 6/6 جسم شناور با عرض نسبی (نسبت عرض جسم شناور به عرض پایه) 6 طولهای نسبی (نسبت طول در راستای ریلان رسم شناور به عرض پایه )] 0/5 و 1 در شرایط آب زلال مورد بررسی قرار گرفت . تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که اجسام شناور میتوانند باعث افزایش 44 درصد حداکثر عمق آبشستگی در گروهپایه شوند. همچنین افزایش ضخامت و طول رسم شلناور بله ترتیب باعث افزایش 31 درصد وکاهش 27 درصد حداک ر عمق آبشستگی میشود.

کلیدواژه ها

آبشستگی، گروهپایه کج، ارسام شناور، عمق رریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.