بررسی روند تغییرات بارندگی ماهانه، فصلی و سالانه استان همدان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI13_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مسعودی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه زنجان

عظیم شیردلی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه زنجان

پریسا فخیمی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه زنجان

چکیده

مطالعه حاضر، روند متوسط بارندگی استان همدان با 5 ایستگاه سینوپتیک در مقیاس ماهانه، فصلیی و سلاننه طلی دوره آملاری موجود تا سال 2014 میلادی با روش ناپارامتری من کندال مرسوم مورد آزمون قرار می دهد. به منظور تعیین شیب خلط رونلد - بارندگی، از روش تخمین گر شیب سن استفاده شده است. با توجه به نتایج به دست آمده از طریلد دو آزملون ناپلارمتری ملن - کندال و ضریب شیب سن می توان نتیجه گرفت که مقدار بارش سانه در استان هملدان بلدون رونلد معنی داری بوده است ایستگاه نوژه در طی ماه های مارس، می و فصل زمستان به ترتیب در سطوح معنی دار 10،5، 10 درصد، مقدار -20، -23/1 -46/05 میلی متر کاهش داشته است. در ایستگاه فرودگاه ماه دسامبر با -27/74 و فصل زمسلتان نیلب با -48/68 میلی متر کاهش، روند نبولی معنی داری در سطح 5 درصد را نشان می دهد. ایستگاه ملایر در ماه اکتبر دارای روند صعودی بارش در سطح درصد معنی داری است که مقداری برابر با 15/34 میلی متر در طی دوره آماری 23 ساله اخیر ملی باشد. روندیابی ایستگاه سینوپتیک نهاوند بیان می کند که این ایستگاه در طی ماه مارس دارای روند نبولی معنی داری در سطح 5 درصد ملی باشد که این مقدار برابر با -75/24 میلی متر کاهش در طی دوره آماری است. ایستگاه تویسرکان نیب دارای یک ماه روند نزولی معنی دار است. این روند در ماه ژوئیه اتفاق افتاده و سطح معنی داری نبولی 11 درصد با مقدار-0/55 میییمتر است.

کلیدواژه ها

روند بارندگی، من کندال، شیب سن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.