کمانش حرارتی صفحات حلقوی نانو ارتوتروپیک به کمک تئوری الاستیسیته غیر موضعی با استفاده از روش عددی مربعات دیفرانسیلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی ریاضیات و کاربردهای آن در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: REGCMAES02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی صادقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مهرداد جبارزاده

استادیار گروه مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

در این پژوهش، تحلیل غیرخطی کمانش صفحات نسبتا ضخیم حلقوی گرافن ارتوتروپیک بر پایه الاستیک تحت بار حرارتی مورد بررسی قرار می گیرد. به کمک تئوری الاستیسیته غیرموضعی ارینگن، اصل کار مجازی، تئوری مرتبه اول برشی و کرنش های غیرخطی فومن کارمن، روابط حاکم بر حسب جابجایی های بدست آمده است. جهت حل عددی معادلات، از روش مرعات دیفرانسیلی (DQ) همراه با توزیع غیر یکنواخت نقاط (چیبشف-گوس-لوباتو) استفاده شده است. به دلیل آن که نتایج روش عددی مربعات دیفرانسیلی به تعداد گره ها وابسته است، نتایج عددی همگرایی از تعداد گره های 9 به بعد، همگرایی مطلوب حاصل می شود. با توجه به اینکه تاکنون در این خصوص تحقیقی صورت نگرفته است نتایج با در نظر گرفتن ضریب غیرموضعی برابر با صفر با دیگر مقالات جهت اعتبار سنجی مقایسه شده است. اثرات ضریب غیرموضعی و شعاع بر بارهای بی بعد حرارتی کمانش مورد بررسی قرار گرفته و همچنین نتایج تحلیلی به روش تئوری غیرموضعی و موضعی با یکدیگر مقایسه می شود که ضریب غیرموضعی اثر بیشتری در بارهای بی بعد حرارتی کمانش با مقادیر بالاتر دارد، لذا با افزایش پارامتر غیرموضعی، بارهای بی بعد حرارتی کمانش صفحات گرافن با شرایط تکیه گاهی سفت تر، کاهش قابل توجه تری دارند. ملاحظه می گردد که با افزایش شعاع بی بعد، بار حرارتی کمانشی افزایش یافته و در نتیجه تاثیر کاهشی ضریب غیرموضعی بر آن افزایش می یابد و همچنین که در شعاع کوچکتر، تغییرات بارهای بی بعد حرارتی برای ضرایب غیر موضعی مختف بهم دیگر نزدیک و با افزایش شعاع، این مقادیر از هم دور می شوند.

کلیدواژه ها

کمانش غیرخطی، صفحه حلقوی، ارتوتروپیک، تئوری غیرموضعی الاستیسیته، روش مربعات دیفرانسیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.