حضور وکیل در تحقیقات مقدماتی از منظر حقوق ایران و بین الملل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی قانون آیین دادرسی کیفری سال ۱۳۹۲ در بوته نقد
  • کد COI اختصاصی: HOGOG01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ذاکری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

داوود داداش نژاد

استادیار و هیات علمی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

چکیده

مطابق قانون آیین دادرسی کیفری 1392 به محض اینکه شخصی به عنوان متهم تحت نظر قرار گرفت می تواند درخواست ملاقات با وکیل مدافع را داشته باشد. فلسفه حضور وکیل در محاکم و در پرونده های حقوقی و کیفری، احقاق حقوق اصحاب دعوی و قراردادن پرونده ها در مسیر صحیح قانونی است. هر نظام حقوقی که متهم بازداشتی را از دسترسی رد خلال بازداشت و تحقیقات مقدماتی منع کند به طور جدی به حقوق دفاعی متهم صدمه زده است. در تحقیق حاضر که به روش مطالعه کتابخانه ای تدوین گردیده است مشخص گردید که قانون آیین دادرسی کیفری جدید توجه فراوانی به این امر داشته است. حق بهره مندی از دادرسی عادلانه، یکی از معیارهای حقوق بشر در سطح بین المللی است که به منظور حفاظت اشخاص از محدودیت یا سلب غیرقانونی و خودسرانه حقوق و آزادی ها، پیش بینی شده است. در این مقاله به بررسی حضور وکیل در تحقیقات مقدماتی با توجه به حقوق موضوعه ایران و اسناد بین المللی پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

تحقیقات مقدماتی، آیین دادرسی کیفری، حضور وکیل، حقوق بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.