بررسی شاخصههای کالبدی تعاملات و ارتباطات اجتماعی در معماری سنتی با تأکید بر شاخص های پایداری اجتماعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF01_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 744
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز فتاحی ترکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

وحدانه فولادی

دکتری تخصصی معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

با پیدایش مدرنیسم، تغییرات بنیادین و همه جانبه ای بر کالبد شهرها مستولی گردید، در این راستا نظام ساختاری شهر ها سنتی ایران نیز با کمی تأتیر نسبت به کشورهای صنعتی دستخوش تحولات چشمگیری شده و ویژگی های ارزشمند نظام محلهای خویش را در جدالی نابرابر بین سنتی شدن و مدرن از دست داد. اش آنچه نظام محلهای شهرهای امروزی شاهد آن است در مقایسه با بارزه های ارزشمند اجتماعی و کالبدی محلات سنتی، ناکارآمدی ساختاری واز هم گسیخنگی اجتماعی است. هدف نوشتار حاضر بررسی معیارهای پایداری اجتماعی در معماری سنتی ایران و تأثیر آن بر کالبد معماری است. از این رو بر آنیم تا با روش توصیفی تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای، و بررسی خصوصیات محله پایدار و شناخت معیارهای پایداری و همچنین بررسی تطبیقی معماری امروز و سنتی ایران از لحاظ پایداری اجتماعی محلات و تأثیرات کالبد معماری بر آن ، بتوان به چگونگی ارتباط و تناسب میان اصول و مبانی استاندارد معماری پایدار و اصول حاکم بر معماری سنتی ایران در زیر مولفه ارتباطات اجتماعی دست یافت، و با بهرمندی از آن افق های نوینی در معماری معاصر پیش رو قرار داد. بر اساس این تحقیق کالبد معماری تاثیر مستقیمی بر روان افراد و تعاملات اجتماعی آنها در محلات دارد و در نتیجه پایداری اجتماعی نطفه ایست که کالبد فضا می تواند آن را بارور و یا بی ثمر کند.

کلیدواژه ها

تعاملات اجتماعی ، معماری سنتی ، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.