معماری پایدار در طراحی هتل بوتیک با محوریت توسعه بوم گردشگری، نمونه موردی : هتل بوتیک هنر و طبیعت گیلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر بزرگ چنانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد پیام نور تهران شرق

وحید افشین مهر

استادیار دانشگاه پیام نور واحد تهران شرق

چکیده

در عصر حاضر، صنعت توریسم یکی از کارامدترین و پردرآمدترین سرمایه گذاری ها مطرح شده است و علاوه بر اشتغال زایی و درآمدزایی و ارتقاء سطح فرهنگی، نقش موثری در اقتصاد یک کشور ایفا می کند. بسیاری از کشورها این فعالیت پویا را بعنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال زایی و توسعه ساختار زیربنایی خود محسوب می نمایند. لذا در این رساله با هدف ایجاد رونق اقتصادی از طریق گردشگری طبیعی، توسعه، بهبود و حمایت از شرایط محلی، ارتقاء سطح خدمات عمومی به گردشگران و توسعه ویژگی های فرهنگی، و با هدف اصلی آن که ارائه راهبردهایی جهت توسعه اکوتوریسم پایدار بندر کیاشهر و ارائه اصولی جهت طراحی هتلهای توریستی است، به بررسی نیازهای گردشگران و شناخت پتانسیل های موجود در سایت بندر کیاشهر، با استفاده از ابزار پرسشنامه، به ارزیابی و شناسایی مهم ترین عوامل در توسعه اکوتوریسم پایدار بندر کیاشهر پرداخته شده است. بدین منظور پس از تهیه پرسشنامه و دسته بندی عوامل به دو شاخص عوامل درون زا (نقاط قوت و نقاط ضعف) و عوامل برون زا (فرصت ها و تهدیدها) که بر توسعه اکوتوریسم پایدار بندر کیاشهر مؤثرند، به تحلیل پرسشنامه های دریافتی توسط ابزار راهبردیSWOT و نرم افزار قدرتمند SPSS پرداخته شده است. با توجه به اینکه تمامی عوامل طبقه بندی شده، از مهم ترین عوامل مؤثر توسعه اکوتوریسم پایدار بندر کیاشهر تلقی می شدند و امکان وزن دهی آن ها در ابزارSWOT میسر نبود، از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP استفاده گردیده و با طراحی پرسشنامه بر پایه این مدل و با بهره گیری از مقایسه زوجی بین عوامل اصلی، وزن دهی، ارزش گذاری و اولویت بندی آن ها ارائه شده و در نهایت بر اساس ماتریس تصمیم گیری SWOT به تحلیل نتایج پرداخته، راهبردها و اقداماتی در جهت توسعه اکوتوریسم بندر کیاشهر ارائه شده و اصولی مناسب جهت طراحی هتل های توریستی بر مبنای معماری پایدار ارائه گردیده است.نتایج حاصله نشان می دهد که تبلیغات گسترده در رسانه ها درباره جاذبههای متنوع طبیعی، برنامه ریزی جهت کسب سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی ایجاد فضای امن و جلوگیری از اخبار مخرب و جلب اعتماد عمومی در جهان، برنامهریزی مناسب جهت بهره مندی از منابع طبیعی و فرهنگی متمرکز و احداث مراکز اقامتی و هتل هایی با طراحی پایدار و لوکس در نزدیکی جاذبه های اکوتوریستی، مهمترین راهبرد ها در توسعه اکوتوریسم پایدار بندر کیاشهر می باشد، و احداث هتل بوتیکی که بتواند محل تمرکز گردشگران باشد می تواند به این امر کمک کند.

کلیدواژه ها

بوم گردشگری، معماری پایدار، بوم گردشگری پایدار، هتل بوتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.