محاسبه تأخیر در تقاطع های چراغ دار از دو روش HCM-2000 و روش ماشین سیار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC14_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

یلدا رحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

شقایق حاجی وثوق

دانشجوی کارشناسی ارشددانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

بنیامین قریشی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

هزینه سفر در شبکه حمل و نقلی همواره یکی از مولفه های اساسی تاثیرگذار در انتخاب مسیر و نحوهسفر بوده است که یکی از مهمترین عوامل تعیین این هزینه، زمان سفر می باشد. زمان سفر خود تابععوامل مختلفی چون سرعت وسیله نقلیه، طول مسیر و همچنین میزان تاخیر ایجاد شده به دلیلموانع مختلف است که هر کدام از این عوامل به طور جداگانه با استفاده از روشهایی که برای هرکدامارائه شده است برآورد میشوند. در این پژوهش به بررسی نحوه محاسبه تاخیر ایجاد شده توسطتقاطع چراغدار بر جریان ترافیک از دو روش HCM-2000 و خودروی سیار پرداخته ایم . برای مقایسه این دو روش آماربرداری در یکی از تقاطع های شهر تهران در شرایط غیراشباع به دو روش مذکور انجام شده است که نتایج تاخیر بدست آمده از سه جهت تقاطع نزدیکی نتایج دو روش را نشان میدهد اما به دلیل دیده نشدن تاثیر حجم بالای گردش به راست محافظت شده در روش خودرویسیار، تاخیر بدست آمده در جهت چهارم بیش واقع بوده و با نتیجه بدست آمده از روش دیگر تفاوتقابل ملاحظه ای داشته است. بنابراین میتوان روش خودروی سیار را روشی کارا توصیف کرد که باتعداد تکرار اندک نیز نتایج خوبی بدست میدهد اما در صورت وجود گردش به راست محافظت شده باحجم قابل توجه نیاز به اصلاح نتیجه با توجه به حجم این عملیات می باشد.

کلیدواژه ها

زمان سفر، تأخیر، تقاطع چراغ دار، HCM-2000، خودروی سیار، گردش به راست محافظت شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.