ارائه مدلی برای پیش بینی تعداد تغییرخط های تداخلی و غیرتداخلی در مقاطع تداخلی بزرگراهی شهر تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC14_352
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدابراهیم عبدامنافی

دانشجوی دکتری مهندسی و برنامه ریزی حمل ونقل دانشگاه علم وصنعت ایران

امیرهوشنگ مرادپور

کارشناس ارشد مهندسی و برنامه ریزی حمل ونقل دانشگاه علم وصنعت ایران

مهدی عابدینی

کارشناس ارشد راه و ترابری دانشگاه آزاد اسلامی

آرش محمدی

کارشناس ارشد مهندسی و برنامه ریزی حمل ونقل دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

در نواحی تداخلی به دلیل نیاز شدید به مانورهای تغییرخط، نوعی آشفتگی در ترافیک ایجاد می شودکه باعث بوجود آمدن خلل در عملکرد ترافیک و کاهش ظرفیت می گردد . بنابراین بررسی مقاطعتداخلی دارای اهمیت بالایی می باشد. اما به دلیل نبود آئین نامه برای نواحی تداخلی بزرگراه هایشهری، کالیبراسیون مدل های ارائه شده برای معابر درون شهری کشور ضروری است. یکی از مدل هایموجود برای بررسی وضعیت مقاطع تداخلی، مدل پیش بینی تعد اد تغییرخط تداخلی و غیرتداخلیمی باشد، که در این مقاله به آن پرداخته می شود. بدین منظور از 9 بزرگراه شهر تهران استفاده شده وداده های مربوط به تغییرخط و جریان ترافیک استخراج گردیده است . آنگاه با بررسی مدل هایمختلف، دو مدل برای تعداد تغییرخط تداخلی و غیرتداخلی توسعه داده شده است. ارزیابی مدل هانشان از دقت مناسب مدل ها برای پیش بینی دارند. بررسی مدل تغییرخط تداخلی نشان می دهد که باافزیش ابعاد مقطع (طول و تعداد خطوط )، نسبت حجم تداخلی به کل حجم و تراکم تبادل وتقاطعات، تعداد تغییرخط تداخلی افزایش می یابد. همچنین بررسی مدل تغییرخط غیرتداخلی نشانمی دهد که با افزایش ابعاد مقطع و حجم غیرتداخلی، افزایش می یابد. علاوه بر این، مقایسه مدل هایپردازش شده با HCM 2010 نشان می دهد که مدل های توسعه داده شده، مقادیر بیشتری را برای تغییرخط برآورد می نمایند.

کلیدواژه ها

تعداد تغییرخط تداخلی، تعداد تغییرخط غیرتداخلی، مقطع تداخلی، بزرگراه های درون شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.