مقایسه شاخص های اصلی تیپ شخصیتی زنان و مردان ورزشکار و غیر ورزشکار دانشگاه لرستان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,437

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTCONF01_087

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

چکیده مقاله:

از ضروری ترین نیازهای بشر که جز ء شرط های اصلی بهداشت روانی به شمار می رود، آرامش خاطر، احساس امنیت، شادابی و نشاط است وورزش یکی از راههای دست یابی به این امر مهم است . هدف از انجام تحقیق حاضر مقایسه شاخص های اصلی تیپ شخصیتی زنان و مردانورزشکار و غیر ورزشکار دانشگاه لرستان بود. آزمودنی های این تحقیق را 435 نفر از دانشجویان دختر و پسر ورزشکار و غیر ورزشکار 24-18ساله دانشگاه لر ستان تشکیل می دادند که به صورت تصادفی در د سترس انتخاب شدند. در این تحقیق از پر سشنامه اطلاعات فردی (محققساخته) و پرسشنامه تیپ شخصیتی فرم کوتاه نئو (NEO- FFI) استفاده شد. با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنو ف نرمال بودن توزیعداده ها مورد بررسی قرار گرفت. از میانگین و انحراف استاندارد برای توصیف اطلاعات، آنالیز اجزای اصلی برای تعیین شاخص های اصلیویژگی های تیپ شخصیتی، سپس از آمار استنباطی کروسکال والیس برای مقایسه شاخص های اصلی متناظر در گروه های سنی مختلف استفادهشد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد پارامترهای اصلی مربوط به ویژگی های تیپ شخصیتی در زنان و مردان ورزشکار عبارتند از: برون گرایی وپذیرا بودن، در زنان غیر ورزشکار عبارتند از: پذیرا بودن و مسئولیت پذیری، در مردان غیر ورزشکار عبارتند از: روان آزرده گرایی و پذیرا بودن. و تنها بین شاخص های اصلی روان آزرده گرایی، برون گرایی و توافقی بودن از زیر فاکتورهای تیپ شخصیتی در بین گروه ها تفاوت وجود دارد.میزان روان آزرده گرایی در زنان ورزشکار و غیر ورزشکار به نسبت مردان ورزشکار و غیر ورزشکار بیشتر است که شاید به علت روحیه حساسو تفاوتهای جنسیتی و شخصیتی در بین آن ها باشد. علاوه بر این میزان برون گرایی و مسئولیت پذیری در مردان ورزشکار و غیر ورزشکار بهنسبت زنان ورزشکار و غیر ورزشکار نیز بیشتر است که احتمالا به دلیل نقش ها، وظایف و تعامل های اجتماعی گسترده تر مردان در اجتماع درمقایسه با زنان است.

نویسندگان

زهرا کریلی

کارشناسی ارشد بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد تهران مرکزی

صبا رحمتی

کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی دانشگاه خوارزمی

مریم فرج خدا

کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد کرج

مریم کریلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزادشهر ری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مسیبی فتح اله (مترجم) (1316. روانشناسی ورزش. ...
  • قهرمانی شهاب الدین (مترجم) (1363. خودشناسی. ...
  • براهنی محمد تقی (مترجم) (131. روانشناسی زمینه. ...
  • فتحی آشتیانی علی با همکاری داستانی محبوبه (1311. آزمون‌های روان ...
  • روشن چسلی رسول، شعیری مجمد رضا، عطری فرد مهدیه، نیکخواه ...
  • /6] McCare R.R, & Costa P.T. jr. (1989). Rotation to ...
  • /7] Costa P.T. jr & McCare R.R. (1992). Reply to ...
  • . Costa P.T, Jr & McCrae R.R. (1992). The NEO- ...
  • نمایش کامل مراجع