بررسی حذف متیلن بلو با استفاده از نانو ذرات اکسید تیتانیوم از محلول های آبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس آب،پساب و پسماند
  • کد COI اختصاصی: PASAB06_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده آلاء رضوی

دانشجوی دکترای تخصصی رشته شیمی فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

تصفیه فاضلاب و حذف رنگ همواره از اقدامات مهم برای کنترل آلودگی های حاصل از پساب های صنعتی بخصوص صنایع نساجی و رنگرزی بشمار می رود. این صنایع یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان ترکیبات آلی و رنگی را تشکیل می دهند و به همین دلیل شرایط تصفیه آنها پیچیده و مشکل است. هدف از این تحقیق، کارایی نانو اکسید تیتانیوم به عنوان یک جاذب در حذف رنگ متیلن بلو از محلول های آبی در شرایط آزمایشگاهی است. در این تحقیق اثر متغیرهای تاثیر گذار از جمله اثر pH ، زمان واکنش ، مقدار جاذب و غلظت اولیه رنگ در کارایی حذف رنگ از فاضلاب سنتیک مورد بررسی قرار گرفت. همچنین رفتار جذب رنگ ها توسط ایزوترم های فروندلیچ و لانگمویر و سنتیک جذب آنها مورد بررسی قرارگرفت. آنالیز داده ها و رسم نمودارها با استفاده از برنامه اکسل و ضریب رگرسیون انجام شد. بالاترین حذف رنگ متیلن بلو از محلول در pH بهینه 8 ، مدت زمان 32 دقیقه و دوز جاذب 25/0 گرم بر لیتر حاصل شد. تعادل بوسیله معادلات لانگمویر و فروندلیچ آنالیز شد و مشاهده گردید که این آزمایشات از مدل فروندلیچ پیروی می کند (99/0 =R). همچنین نتایج نشان دادند که سنتیک جذب از معادله سنتیک مرتبه اول مطابقت بیشتری دارد (98/0=R). کارایی بالای جاذب تهیه شده در حذف رنگ متیلن بلو از محیط های آبی نشان داد که می توان از آن به عنوان یک جاذب موثر و ارزان قیمت در فرایندهای تصفیه استفاده نمود. لذا استفاده از این تکنیک جهت حذف آلاینده های رنگی از محیط های آبی پیشنهاد می گردد

کلیدواژه ها

اکسید تیتانیوم ، رنگ متیلن بلو، سنتیک جذب ، ایزوترم تعادلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.