حذف رنگ متیلن بلو به کمک نانو ذرات اکسید روی آلاییده شده با سرب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس آب،پساب و پسماند
  • کد COI اختصاصی: PASAB06_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 948
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لادن زمان

گروه فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

رامین یوسفی

استادیار گروه فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان، مسجد سلیمان، ایران

محمد نیایی فر

استادیار گروه فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

در این پژوهش نانوذرات اکسید روی خالص و آلاییده با میزان های 2 % و 4 % و 6 % سرب به وسیله روش سل – ژل در محیطی ژلاتینی تهیه شدند . در این فرایند ، ژلاتین ، به عنوان یک عامل پلیمریزاسیون و نیز عامل پایان دهنده به رشد ذرات در حین تکلیس ، مورد استفاده قرار گرفت . برای ساخت ژل، از نیترات روی و نیز نیترات سرب به عنوان پیش ماده ، و از یک حمام روغن برای ثابت نگه داشتن دما استفاده شد اثر درصدهای مختلف سرب در ساختار نمونه ها توسط دستگاه های مختلفی مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت.الگوهای دستگاه پراش پرتو ایکس (XRD) ، نشان دهنده ساختار وورتسایت و شش وجهی نمونه ها و بلوری بودن آن ها هستند . با توجه به تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) ، بیشتر نمونه ها دارای اشکال واضح کروی و ابعاد شش گوش کاملا مشخصی در بازه ی بین nm 80 - 30 می باشند . طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDX)، وجود عمده عناصر روی و سرب را در ترکیبات نانوذرات تایید می کند. نتایج طیف سنجی مرئی- فرابنفش (UV – Visible)، نشان می دهد که قله جذب یک جابجایی بسیار کوچک به سمت راست و در جهت طول موج های بزرگتر یا به اصطلاح یک جابه جایی قرمز دارد . مدهای مشاهده شده در طیف سنجی رامان (RAMAN) بیانگر کیفیت بلوری و تک بلور بودن بیشتر نانوذرات، ساختار وورتسایت شش گوش آن ها می باشد در نهایت این نانوساختارها به منظور بررسی خواص فتوکاتالیستی آن ها و جهت حذف رنگ متیلن بلو ،که از جمله رنگ های پرکاربرد و مهم در صنایع نساجی بوده و برای سلامت محیط زیست بسیار مضر می باشد ، انجام شد

کلیدواژه ها

نانو ذرات ، اکسید روی ، سرب ، سل- ژل ، خواص فتوکاتالیستی ، متیلن بلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.