بررسی و مقایسه روشهای حفظ حریم خصوصی در رایانش ابری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در علوم،مهندسی وتکنولوژی
- کد COI اختصاصی: NSOECE02_204
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3669
نویسندگان
کارشناس ارشد MBA ، مربی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان.
کارشناس ICT ، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان.
چکیده
مهمترین نگرانی که در محیط رایانش ابری برای کاربران استفادهکننده از ابر وجود دارد مسئله امنیت داده و حفظ حریم خصوصی کاربران میباشد اگرچه ابرها به مشتریان اجازه میدهند تا هزینههای عملیاتی را کاهش و چابکی را افزایش دهند، اما نگرانیهای مربوط به امنیت و حریم خصوصی همچنان در حال افزایش است. زیرا شرکتها و سازمانهای سرویسدهنده، به سادگی میتوانند چه به صورت قانونی و چه به صورت غیر قانونی وارد حریم خصوصی کاربران شوند و به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کنند. بنابراین از دید سرویسدهندگان ابر، امنیت و به ویژه حریم خصوصی، یک ضرورت مهم برای حفظ منابع و ایجاد اعتماد در کاربران است و در برابر چالشهایی که در رایانش ابری وجود دارد حفظ حریم خصوصی یک مفهوم اصلی و مهم به شمار میرود. استفاده از سطوح امنیتی ضعیف و توجه نکردن به حفظ حریم خصوصی، ممکن است یک شکست بزرگ را نتیجه بدهد.بنابراین درک خطرات امنیت و حریم خصوصی در محاسبات ابری و توسعه راهحلهای کارآمد و مؤثر برای موفقیت آن ضروری است. از آنجا کهراهکارهای جلوگیری از نشت داده کاربران و حفظ محرمانگی و حریم خصوصی آنها برای ارائهدهندگان خدمات ابری یک هدف مطلوب به شمار میآید، مسئولیت محاسبات ابری در قبال کاربران افزایش مییابد. به علاوه برای حفاظت از حریم خصوصی دادهها و امنیت اطلاعات در محیط ابر تنظیم قوانین جامع توسط دولت و ایجاد نهاد نظارتی برای اجرای صحیح قوانین ضروری میباشد. روشهای متعددی جهت حفظ حریم خصوصی در محیط ابری در منابع مختلف مطرح شده است. در این پژوهش ابتدا مروری مختصر بر رایانش ابری، حریم خصوصی، چالشهای امنیتی حریم خصوصی در رایانش ابری، پیشنهاداتی جهت حفظ حریم خصوصی و سرانجام به بررسی و سپس مقایسه روشهای مطرح شده برای حفاظت از حریم خصوصی در رایانش ابری میپردازیم.کلیدواژه ها
رایانش ابری، حریم خصوصی، امنیت ابراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.