Optimization of copper removal from aqueous solution by Mg-MOF-74

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در علوم،مهندسی وتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSOECE02_048
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 746
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

leila Safikhani

Department of Petrochemical Engineering, Amirkabir University of Technology (Tehran Polytechnic), Mahshahr Campus

reza nayerabadi

Department of Petrochemical Engineering, Amirkabir University of Technology (Tehran Polytechnic), Mahshahr Campus

bahram Nasernejad

Author for Correspondence: Department of Chemical Engineering, Amirkabir University of Technology (Tehran Polytechnic)

چکیده

به هرگونه ناخالصی آبهای سطحی و زیرزمینی که برای حیات موجودات زنده مضرند آلودگی آب اطلاق میشود. آب یک ماده ضروری جهت زندگی بر روی زمین و جزئی از بدن همه موجودات زنده است. در صورت آلودگی آن به مواد شیمیایی ومیکروارگانیسمهای مضر، ادامه حیات ناممکن خواهد گشت. آنچنان که در برخی موارد آلودگی شدید باعث مرگ ماهیها، پرندگان و دیگر حیوانات و حتی گاهی منجر به انقراض گونهای خاص گشته است ] 1 [ . امروزه مقادیر فراوانی از مواد زائد صنایع به عنوان پساب وارد محیط زیست میشوند که در این میان فلزات سنگین جایگاه مهمی دارند. متداول ترین فلزات موجود در آب و پساب سرب، کادمیم، کروم، نیکل و مس هستند. مس در انواع مختلف غذاها و آبآشامیدنی وجود دارد. جذب مس برای بدن انسان حیاتی است زیرا مس جزء عناصر کمیابی است که بدن انسان به آن نیاز دارد. اگرچه بدن انسان میتواند مقدار زیاد مس را تحمل کند، اما مقدار زیاد آن برای سلامت انسان ضرر دارد. جذب مقدار زیادی مس باعث آسیب کبد و کلیه و حتی مرگ میشود. مقدار بیخطر مس در آب آشامیدنی بر حسب منبع آن متفاوت است اما مرز آن بین۱ تا ۲ میلی گرم در هر لیتر میباشد /۵ ] 2 [ .در صنایع پاکسازی مس، آبکاری و فرآوری فلز، غلظت مس 111 121 میلی گرم بر -لیتر گزارش شدهاست ] 3 [. در حالی که آژانس حمایت از محیط زیست آمریکا بیشترین میزان آلودگی مس خروجی از صنایع را 1/3 میلی گرم بر لیتر پیشنهاد میکند ] 4 [ . بنابراین تعیین مقدار مس از نمونه آبهای طبیعی و حذف مس از آب و پساب ضروری است و توجه زیادی را میطلبد و باید هرچه سریعتر به دنبال راه حل مناسب برای حذف این آلودگی از محیط زیست بود. روشهای مختلفی برای حذف فلزات سنگین و خارج نمودن آنها از محیط از جمله پسابهای صنعتی وجود دارد که به دو گروه کلی روشهای شیمیایی و بیولوژیکی تقسیم میگردد. روشهای شیمیایی از جمله ترسیب شیمیایی، انعقاد، تبادل یون، روشهای الکترولیتی، جذب سطحی، اسمز معکوس، الکترودیالیز، تبخیر غلظتی، استخراج با حلال، روشهای غشائی، فرآیند تفکیک پیوسته میباشد و روشهای بیولوژیکی شامل حذف به کمک میکروبها و استفاده از گیاهان آبزی است

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.