مکان یابی پارکینگ با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره ANP و سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری ،عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA02_171
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1057
نویسندگان
استادیار جغرافیا و برنامه یزی شهری، دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برتامه ریزی شهری ، دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
شهر مشهد به عنوان یکی از شهرهای بزرگ ایران، به دلیل تمرکز شدید جمعیت و کاربری های جاذب (حرم) در سطح شهر و عدم تناسب میان این کار و این ها و همچنین مکان یابی ناصحیح و توزیع غیرمنطقی کاربری پارکینگ، با مشکل شدید ترافیک روبرو می باشد. مکان یابی پارکینگ یکی از مهم ترین ابزار در مسئله حمل و نقل شهری است. سطوح مختلف امکانات پارکینگ می تواند برای کارایی ترافیک و کیفیت زندگی شهری تأثیر بگذارد. تصمیمات نادرست و مدیریت غیراستاندارد موجب تأثیر نامطلوب و سیستم ترافیک شهری، صدمه و تخریب محیط زیست، افزایش در هزینه های ساخت و مانع از پیشرفت اقتصادی می شود به علت افزایش اتومبیل و نبود فضای کافی برای پارک و در نهایت هزینه زیاد ساختن امکانات پارکینگ، ارزیابی دقیق برای من کامیابی پارکینگ امری ضروری می باشد پژوهش حاضر به روش تحلیلی است و داده های مورد نیاز از طریق اسناد کتابخانه ای و همچنین داده های جغرافیایی بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با مدل ANP و به کمک نرم افزار ArcGIS انجام شده است. این مقاله به مدیریت و امکان سنگی مکان مناسب پارکی در مناطق کلان شهر مشهد با در نظر گرفتن عرضه و تقاضای پاک و عوامل مؤثر بر آن ها می پردازد. با توجه به اینکه منطقه ثامن در طرح فرداست ، پیاده در نظر گرفته شده است و نیز از آنجا که آثار تاریخی به عنوان نقاطی که نباید پارکینگ در آن مکان یابی شوند شناخته شده اند. بنابراین در این مقاله اولویت اول را در مکان یابی پارکینگ، مناطق اطراف منطقه ثامن و منطقه نه به دلیل وجود مرکز تفریحی (کوهستان پارک خورشید) به خود اختصاص داده اند.کلیدواژه ها
مکان یابی ، پارکینگ ، سیستم اطلاعاتی GIS ، فرآیند تحلیل شبکه ای ANP ، مشهدمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.