مقایسه اثر حفر تونل در خاک ماسه ای بر نشست پی نواری در دو مدل رفتاری مور-کلمب و خاک سخت شونده
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری ،عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA02_167
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 762
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی ، دانشگاه شاهرود
استادیار دانشگاه شاهرود، دانشکده مهندسی عمران
چکیده
از مهم ترین مسائل در هفته تونل های سطحی در مناطق شهری، مسئله نشست سطح زمین و تأثیر آن بر ساختمان ها و تأسیسات شهری مجاور آن است. در این پژوهش با استفاده از روش عددی اجزاء محدود و نرم افزار Plaxis2D v8 و در نظر گرفتن دو مدل رفتاری خاک، نشست پی های نواری، تحت اثر حفر تونل مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجایی که مطالعات گذشته صرفاً به بررسی نشست پی های گسترده و یا نواری با تنها یک نوار پرداخت و مقایسه ای بین مدل های رفتاری خاک انجام نداده اند، لذا در این پژوهش نشست پی های نواری شامل سه نوار، نشست نسبی بین نوارها و مقادیر و نرخ تغییرات این نشست ها در دو مدل رفتاری مور-کلمب و خاک سخت شونده بررسی شده است. همچنین در این تحقیق تاثیر به پارامترهای از جمله عمق و قطر تونل و عرض نوارهای پی، در نشست حداکثر و نسبی پی های نمادی براثر حفر تونل در دو مدل رفتاری خاک به صورت جداگانه مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که افزایش عرض نوارها و فاصله بین آن ها باعث افزایش نشست نسبی بین نوارهای پایین می شود. همچنین افزایش عمق تونل، تنها تا عمق مشخصی برای مقادیر نشست تأثیر به گذاشته و پس از آن نشسته زیر پی به مقدار ثابتی می رسد .کلیدواژه ها
پی نواری، نشست نسبی ، روش اجزا محدود، مور - کلمب ، خاک سخت شونده ، Plaxis2Dمقالات مرتبط جدید
- کاربست شهرسازی تاکتیکال در توسعه محلات شهری با استفاده از فنآوریهای دیجیتال
- بستر زمین و تاثیر آن در طراحی ساختمان های مسکونی
- بررسی عوامل تاثیرگذار بر حمل و نقل عمومی (مطالعه موردی اتوبوسرانی اصفهان)
- چشمانداز استفاده از باطله معادن در ساخت و ساز شهری پایدار
- بررسی عوامل موثر در تقویت حس تعلق به مکان در خانههای معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.