بررسی روشهای مختلف تخمین سرعت امواج برشی و انتخاب روش بهینه در یکی از میادین حوضه کپهداغ
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی نفت و گاز و صنایع وابسته
- کد COI اختصاصی: NIPC03_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 780
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر،
هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر،
هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر،
چکیده
نقش داده های سرعت موج برشی در ارزیابی مخازن هیدروکربوری در صنعت نفت و بالاخص در تعیین ضرایب کشسان و ویژگیهای مکانیکی سنگها، هنگامی که مقادیر واقعی در دست نباشد، بر هیچ کس پوشیده نیست. این داده را تنها می توان با استفاده از ابزار DSI اندازه گیری نمود که متاسفانه به علت هزینه بالا، معمولا داده های سرعت موج برشی در بسیاری از میادین موجود نمی باشند و باید آن را توسط روشهای دیگر تخمین زد. روشهای معمول برآورد سرعت موج برشی به سه روش تجربی، تحلیل های رگرسیونی و روشهای هوشمند تفکیک می شوند. شایان ذکر است که هریک از این روشها دارای مزایای منحصر به فردی است که آن را در زمینه تخمین سرعت موج برشی توانمند میسازد. مطالعه حاضر بر روی یکی از چاه های میدان گازی کربناته ای در شمال شرق کشور در حوضه کپه داغ صورت گرفته که در آن سرعت موج برشی در طول چاه با استفاده از ابزار DSI اندازه گیری شده است. در این بررسی، سرعت موج برشی با سه روش فوق تخمین زده شد و نتایج با مقدار واقعی سرعت موج برشی، که در همان چاه اندازهگیری شده بود، مقایسه گردید. با استفاده از مقدار همبستگی داده های تخمینی و واقعی به دست آمده ، مناسب بودن استفاده از هر یک از روش ها برای تخمین سرعت موج برشی در چاه های دیگر این میدان، تایید می شود. نتایج نشان دادند که استفاده از روش های هوشمند نظیر شبکه عصبی مقادیر سرعت موج برشی واقعی تری را بدست می دهند. مقاله حاضر جدیدترین دستاوردها را در مورد فرایند تخمین سرعت موج برشی ، توسط روابط فیزیک سنگ، عرضه می کندکلیدواژه ها
سرعت موج برشی، فیزیک سنگ، شبکه های عصبی، مخازن هیدروکربوری ایرانمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.