شبیه سازی و بهینه سازی انرژی فرآیند تولید ایزوپروپیل بنزن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی نفت و گاز و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: NIPC03_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1092
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی لامرد

ایوب صفری

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی لامرد

چکیده

در فرآیند تولید ایزو پروپیل بنزن کومن خوراک که مخلوطی از پروپیلن تازه، بنزن و بنزن برگشتی از واحد تفکیک میباشد در دو مرحله ابتدا بوسیله بخار فشار بالا به شدت 182400کیلوگرم در روز تا دمای 214 درجه سانتیگراد پیشگرم و سپس در کوره H801 که از سوخت گازی به شدت 4 میلیون فوت مکعب استاندارد در روز تغذیه مینماید به دمای نهایی 350درجه درجه سانتیگراد میرسد. واضح است که مصرف انرژی در این واحد بسیار بالا بوده و علاوه بر بالا بودن هزینه تامین این میزان انرژی، استفاده از کوره منجر به انتشار حجم عظیمی از گازهای آلاینده میشود. در این نوشتار ابتدا فرآیند تولید ایزوپروپیل بنزن با استفاده از نرم افزار Aspen Plus شبیه سازی شد و در ادامه انتگراسیون انرژی بر روی آن صورت گرفت. انتگراسیون انرژی نشان داد که واحد تولید ایزوپروپیل بنزن قبل و بعد از راکتور سنتز، دارای مصرف بالائی از انرژی میباشد که از بیرون فرآیند تامین میگردد و میتوان با استفاده از امکانات حرارتی که در درون فرآیند وجود دارند مصرف انرژی را کاهش داد، که جهت صحت این امر نمودارهای منحنی ترکیبی بعنوان ابزاری برای تحلیل پینچ برای فرآیند مذکور ترسیم شدند. در نهایت میتوان گفت که اعمال انتگراسیون در کارخانه تولید ایزوپروپیل بنزن میتواند منجر به کاهش بیش از 0/95 سوخت کوره، اصلاح شبکه مبدل گرمائی بخش سنتز، بازیابی100%آب خنک کننده، بازیابی100%بخار فشار بالا گردد.

کلیدواژه ها

منحنی ترکیبی پینچ، انتگراسیون انرژی، کوره، شبیه سازی، نرم افزارAspen Plus

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.