دودویی سازی تصویر بر پایه ی شناسایی محدوده ی اشیای موجود در تصویر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ایده های نو در مهندسی کامیپوتر
  • کد COI اختصاصی: NICE01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصیرالدین مزروعی سبدانی

دانشگاه کاشان، دانشکدهی مهندسی برق و کامپیوتر، گروه مهندسی کامپیوتر

حسین ابراهیم پور کومله

دانشگاه کاشان، دانشکدهی مهندسی برق و کامپیوتر، گروه مهندسی کامپیوتر

علی محمد نیک فرجام

دانشگاه کاشان، دانشکدهی مهندسی برق و کامپیوتر، گروه مهندسی کامپیوتر

چکیده

در این مقاله، روش جدیدی برای دودویی سازی تصویر بیان می گردد. روش ارائه شده علاوه بر فراهم نمودن ادراک دیداری بالا، امکان دودویی سازی و تشخیص اشیاء را در تصاویری با کیفیت پایین، نورپردازی های نامناساب و وجود انواع سایه ها ممکن می سازد. این روش از دو مرحله ی مجازا تشکیل می شود. در مرحله اول، فرآیند پیش پردازش با هدف نرم کردن و بهبود کیفیت تصویر انجام می گیرد و در مرحله ی بعدی، با استفاده از الگاوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات که دارای استعداد نهانی برای به دست آوردن آساتانه ی بهینه است مقدار آساتانه بهینه برای دودویی سازی تصویر به دست می آید. روش ارائه شاده از آشکارساز لبه Canny در تابع بر ارزش بهینه سازی ازدحام ذرات به منظور دست یابی به تصویر خروجی مقاوم تر بهره می گیرد. همچنین برای دستیابی به نتایج بهتر و جلوگیری از به دام افتادن در بهینه ی محلی، از نسخه ی خودسازگار الگوریتم بهین سازی ازدحام ذرات به جای نسخه ی اصلی آن استفاده می شود. نتایج حاصل از روش ارائه شده با روش های مشابه بر اساس کیفیت تصویر، زمان اجرا و نورپردازی در تصاویر مقایسه شده است که توانایی آن را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

دودویی سازی تصویر، آشکارساز لبه ی Canny ، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.