روشهای القا و تشخیص پلی پلوییدی در ماهیان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در علوم زیستی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NFBAS01_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا معصومی زاده

گروه شیلات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

نجمه سادات مرعشی

گروه ویلات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

افرادی که بیش از دو مجموعه کروموزومی دارند پلی پلویید (چند مجموعه کروموزومی) نامیده می شوند. پلی پلوییدی درگیاهان پدیدهای معمولی است. این پدیده اغلب در بسیاری ازماهی ها، ازکوسه ها تا ماهیان استخوانی مشاهده می شود. برایایجاد سلول هایی با بیش از دو مجموعه کروموزومی باید طوری عمل نمود که بر اثر لقاح بیش از دو دسته کروموزوم به وجودآید و یا در زمان تقسیم سلولی با متوقف کردن مراحلی از میوز(1 یا 2) از مهاورت کروموزوم ها جلوگیری شود. برای متوقفکردن تقسیم سلولی از روشهایی مانند استفاده از شوک های حرارتی (سرما و گرما)، مواد شیمیایی، فشار و شوک هایالکتریکی استفاده می شود. بازده این روش ها صد در صد نبوده و بستگی به میزان یا زمان کاربرد عوامل موثر آن دارد. برایتشخیص عدد پلوییدی می توان از روش های مختلفی مانند دستگاه فلوسایتومتر، شمارش مستقیم کروموزوم ها، اندازه گیریحجم و مساحت هسته سلول های خونی و یا سایر بافت ها و بررسی نشانگرها استفاده نمود که هر روش نیز دارایمحدودیت هایی است.

کلیدواژه ها

پلی پلوییدی، روشهای القا، روشهای تشخیص، میوز، میتوز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.