بررسی اثر چهار نوع علفکش بر تعداد سنبله جو و علف هرز جو دره با استفاده از سمپاش فتیله نمدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در علوم زیستی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NFBAS01_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عربشاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

حسین نجفی

عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

منوچهر جم نژاد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

چکیده

علف هرز به گیاهان ناخواسته گفته میشود که بر خلاف میل کشاورز وارد جامعه گیاهان زراعی یا منابع آبی میشوند. در سالزراعی 1393-1392 در یکی از اراضی موقوفه آستان مقدس حضرت فاطمه المعصومه (سلام الله علیها) واقع در شمال شرقی استان قم، بخش قمرود تحقیقی با هدف کنترل علف هرز جودره با استفاده از سمپاش فتیله نمدی انجام شد. آزمایش به صورتفاکتوریل و قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل نوع علفکش بود که در چهار سطح (شاملعلفکش های پاراکوات، رانداپ، شوالیه و توتال) انجام شد. فاکتور دو شامل تعداد دفعات سمپاشی بود که در دو سطح (سمپاشیدر یک مرتبه و دو مرتبه) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد از نظر صفت تعداد سنبله جو در واحد سطح و نیز تعداد دانه درسنبله جو نیز علف کشهای پاراکوات و رانداپ عملکردی مشابه داشتند. در نهایت علفکش رانداپ بهتر از علفکش پاراکوات علفهرز جودره را کنترل کرد، اما در افزایش عملکرد هر دو تیمار علفکشی مشابه بودند.

کلیدواژه ها

جو دره، جو، سنبله، علفکش، فتیله نمدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.