بررسی فونستیک مورچه ها (Formicidae:Hymenoptera) در بخش هایی از ناحیه شمالی استان گیلان، ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در علوم زیستی و کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NFBAS01_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 544
نویسندگان
گروه علوم جانوری،دانشکده علوم زیستی،دانشگاه شهیدبهشتی،تهران،ایران
گروه علوم جانوری،دانشکده علوم زیستی،دانشگاه شهیدبهشتی،تهران،ایران
چکیده
مورچه ها با بیش از 12000 گونه شناسایی شده از 365 جنس و 27 زیرخانواده، یکی از مهم ترینبیواندیکاتورهای تنوع زیستی می باشند . مورچه ها حشراتی از خانواده Formicidae و راسته بال غشائیان(Hymenoptera) می باشند. مورچه ها در بیشتر اکوسیستم ها رشد و ممکن است 25-15% از زیست تودهحیوانات زمینی را تشکیل می دهند . مورچه ها برای برقراری ارتباط از فرومون و صدا استفاده می کنند. اعضایاین راسته دارای دو جفت بال و بعضا بدون بال هستند . آنها به عنوان مهندسین اکوسیستم ها عمل کرده وپارامترهای فیزیکی-شیمیایی خاک را تغییر می دهند .مورچه ها نقش مهمی در انتقال بیماری ها دارند،به عنوانمثال می توان به گونه Pachycondyla sennaarensis اشاره نمود که اولین بار در سال 1985 توسطCollingwood در عربستان صعودی گزارش شد .در تحقیق حاضر فون خانواده Formicidae در برخی ازشهرستانهای ناحیه شمالی استان گیلان در سال 1393 مورد مطالعه قرار گرفت.نمونه ها با استفاده از کلیدهایشناسایی Bolton , Balkan و Collingwood تا حد زیر خانواده و جنس شناسایی شد.حاصل این شناساییمنجر به معرفی 4 جنس متعلق به 2 زیر خانواده گردید که عبارتند از: Formica – Tetramorium – Monomorium – Lasius.کلیدواژه ها
؛Formicidae – فونستیک – جنسمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.