بررسی اثر عصاره هیدروالکلی کاسنی (.Cichorium intybus L) بر اضطراب در موش های صحرایی نربالغ نژاد ویستار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در علوم زیستی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NFBAS01_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

س رضائی

گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران

ن حیدریه

گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران

چکیده

زمینه وهدف:اختلالات اضطرابی از اختلالات روانی رایج درانسان است. روش های دارو درمانی این بیماری با عوار ض جانبیمتعددی همراه است لذا جستجو برای یافتن داروهای جدید باعوارض کمتر امری ضروری است. کاستنی (.Cichorium intybus L) از قدیمی ترین گیاهان دارویی با اثرات درمانی گوناگون است که احتمال اثرات ضد اضطرابی آن متصور است. دراین تحقیق اثر احتمالی عصاره هیدروالکلی گیاه کاسنی بر اضطراب در موش های صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه از 50 سر موش نر صحرایی نژاد ویستار با میانگین وزنی (20±250) گرم استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به شش گروه تقسیم شدند. گروه های درمان عصاره کاسنی با دوزهای 100، 50، 25، 5 میلی گرم به ازایهرکیلوگرم وزن بدن و در گروه کنترل، حلال دارو تزریق شد. اما در گره کنترل کاذب هیچ ماده ای تزریق نشد. بیست و پنجدقیقه پس از تزریق دارو به منظور افزایش فعالیت حرکتی، حیوانات به مدت 5 دقیقه در یک جعبه با دیواره های سیاه قرارمی گرفتند. سپس موش ها برای ارزیابی واکنش های ا ضطرابی به ماز بعلاوه ای مرتفع منتقل شده ومدت زمان وتعداد دفعاتحضور دربازوهای باز ماز به عنوان شاخص های اضطرابی به مدت 5 دقیقه مشاهده و ثبت می شد.یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه کاستی به ترتیب دردوزهای 100، 25 میلی گرم به ازایهرمیلوگرم وزن بدن می تواند اضطراب رابه طور معنی داری نسبت به گروه منترل کاهش دهد.نتیجه گیری: یافته های فوق نشان داد که عصاره گیاه کاسنی در کاهش واکنش های اضطرابی در موش های صحرایی موثر است.

کلیدواژه ها

اضطراب، رت، کاسنی، ماز، بعلاوه ای مرتفع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.