ارزیابی تغییرات زراعی لوبیا قرمز (رقم ناز) در رقابت با علف هرز در شرایط کاربرد میکوریزا تحت تنش کم آبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در علوم زیستی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NFBAS01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه بوعلی همدان

ابراهیم محمدی

کارشناس ارشد زراعت، دانشگاه بوعلی همدان

چکیده

به منظور ارزیابی تغییرات خصوصیات اگرونومی لوبیا قرمز رقم ناز تحت تنش کم آبی در رقابت با علف هرز آزمایشی در سال1392-1393 در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی شهرستان اراک به صورت اسپیلت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل تنش آبی در دو سطح شامل (آبیاری معادل نیاز آبی، آبیاریمعادل 70 درصد نیاز آبی) در کرت های اصلی، عامل دوم قارچ میکوریزا در دو سطح (عدم کاربرد و کاربرد قارچ گونه(Glomus mosseae) و عامل سوم مبارزه با علف هرز در دو سطح (عدم وجین مکانیکی و وجین کامل تا شروع گلدهی)بود. نتایج نشان داد که تنش آبی، تعداد دانه در غلاف (12 درصد)، عملکرد دانه (27 درصد) و بیولوژیک (20 درصد)، تعدادغلاف در بوته (48 درصد) را کاهش داد اما با کاربرد قارچ میکوریزا کلیه صفات مذکور به شکل معنی داری )بین 3 تا 40درصد) افزایش یافتند. همچنین وجین علف هرز نیز منجر به بهبود صفات اندازه گیری شده گردید (بین 3 تا 70 درصد). بهطور کلی نتایج حاکی از آن بود که کاربرد قارچ میکوریزا کم آبی را به نحو موثری پوشش میدهد ضمن آنکه نیاز به کودشیمیایی فسفات را نیز در زراعت لوبیا کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

تنش کم آبی، لوبیا قرمز، علف هرز، عملکرد، میکوریزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.