جایگاه پدافند غیر عامل در طراحی معماری و توسعه شهری
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
- کد COI اختصاصی: NCSDUS01_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 822
نویسندگان
استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم
کارشناس دانشگاه قم
چکیده
سکونتگاه های شهری به عنوان بزرگترین هسته های تراکم جمعیتی کشور بیشترین میزان نیروی انسانی سرمایه گذاری طرح های اقتصادی و زیر ساختی را به خود جلب کرده است و به علت تمرکز و تراکم بیش از حد در صورت بروز هرگونه بحران طبیعی و انسانی در معرض بیشترین تهدیدات و آسیب پذیری ها قرار دارد. بنابراین نیاز به بررسی جامع و دقیق از منظر پدافند غیر عامل بیش از پیش احساس می گردد در این تحقیق به شناسایی انواع عوامل و عناصر آسیب پذیر موجود در محدوده شهرها و اولویت بندی این عناصر از نظر اهمیت و ارائه ملاحظات پدافند غیر عامل در هر بخش به صورت جداگانه پرداخته می شود.از سوی دیگر عدم وجود فضاهای امن در سایت ها فضاهای باز شهری و فضاهای باز محیط های مسکونی سبب ایجاد مخاطرات بسیاری برای ساکنین آنها در هنگام بروز بحران می گردد. در صورتی که با طراحی هوشمندانه این فضاها نه تنها میتوان تا حدود زیادی از آسیب پذیری محیط در شرایط بحرانی و در زمان اولیه حمله دشمن به واسطه اصابت ترکش و یا قطعات پرتاب شده برخورد موج انفجار و یا فروریختن آوار بر روی افرادیکه در این محیطها حضور دارند جلوگیری نمود بلکه می توان با ایجاد فضاهای زیبا به غنای معمارانه فضاها نیز افزود به نحوی که این فضاها در مواقع عادی نیز به بهترین شکل ممکن از کارایی برخوردار باشند.این روش ها لزوما روش هایی پرهزینه و پیچیده ای نبوده و باروش های ساده می توان مبادرت به ایجاد فضاها و کنج های امن در این محیط ها نمود استفاده از اختلاف ارتفاع شیب طبیعی زمین دیوارها فرم ساختمان های جانبی و ... از عواملی هستند که می توان از آنها در این رابطه بهره جست.کلیدواژه ها
پدافند غیر عامل،عناصر آسیب پذیر،تهدید،سکونتگاه های شهری،توسعه شهری،فضاهای امنمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.