ارزیابی ویژگی های فیزیکی و پارامترهای مکانیکی دو نمونه سنگ ساختمانی مرمریتی پرکاربرد در نمای ساختمان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS03_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس تهران

ماشااله خامه چیان

دانشیار گروه زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس تهران

محمدرضا نیکودل

استادیار گروه زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس تهران

امیر مهیار اژدرپور

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

امروزه سنگ های ساختمانی با توجه به ویژگی های مطلوب فراوانی که دارند به صورت نسبتا گسترده ای در بخش های محتلف ساختمان بکار گرفته می شوند. سنگ های مرمریتی نیز از جمله سنگ های ساختمانی به شمار می روند که توسط مهندسین معمار در دکوراسیون داخلی و به ویژه در نمای خارجی ساختمانها به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده گسترده از این مصالح مهم در صنعت ساختمان این ضرورت را ایجاد می کند که قبل از استفاده از آنها به ویژه در پروژه های بزرگ ویژگی های ذاتی آنها بیشتر مورد توجه قرار گرفته و بررسی شود. در این مقاله ویژگی های فیزیکی و پارامترهای مکانیکی دو نمونه سنگ مرمریتی پر مصرف د صنعت ساختمان که مربوط به معادن نور آباد استان لرستان و خور بیایانک استان اصفهان می باشند مورد بررسی قرار گرفته است . ترکیب کانی شناسی ، وزن واحد حجم ، درصد تخلخل ، نسبت پوکی و درصد جذب آب از جمله ویژگی های فیزیکی و مقاومت تراکم تک محوری ، شاخص بار نقطه ای ، مقاومت کشش برزیلین ، شاخص سایش لوس آنجلس و ارزش ضربه ای از جمله ویژگی های مکانیکی هستند که برای هر دو نمونه مرمریتی به دقت تعیین شدند .نتایج آزمایش های صورت گرفته برروی این دو نمونه سنگ نشان می دهد که میزان تخلخل درصد جذب آب و نسبت پوکی مرمریت خور بیایانک بیشتر از مرمریت نورآباد است. در رابطه با پارامترهای مکانیکی نیز نتایج نشان می دهد که مقاومت تراکم تک محوری شاخص بار نقطه ای و مقاومت کششی مرمریت خور بیابانک کمتر از مرمریت نورآباد میباشد. همچنین مقایسه نتایج به دست آمده از آزمایش ها با مقادیر لازم ارائه شده در استانداردها نشان می دهد که در رابطه با دو پارامتر وزن واحد حجم و مقاومت فشاری ، مقادیر به دست آمده از آزمایش های انجام شده برای هر دو سنگ در حد قابل قبولی میباشد اما در رابطه با پارامتر درصد جذب آب ، مقدار به دست آمده از آزمایش برای مرمریت خور بیابانک بسیار بیشتر از حداکثر مقدار تعیین شده در استاندارد می باشد.

کلیدواژه ها

سنگ ساختمانی ، مرمریت ، نمای ساختمان ، ویژگی های فیزیکی ، پارامترهای مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.