انگیزش در تئوری مدیریت اسلامی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی الکترونیکی رویکردهای کاربردی و پژوهشی در علوم انسانی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCHM01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین چناری

عضو هیئت علمی دانشگاه قم

فاطمه سادات بیطرفان

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه کاشان

چکیده

در مدیریت رفتار سازمانی و منابع انسانی، ایجاد انگیزه به دلیل نقش بی بدیل خود، در برابر سایر عوامل و وظایف، جایگاه ویژه ای دارد؛ از این رو، شایسته است که مبحث انگیزش، در چارچوب ادبیات اسلامی بررسی و تبیین گردد. هدف اصلی این مقاله بررسی مهمترین کارکرد مدیریت یعنی ایجاد انگیزش، از منظر آموزه های اسلامی، تحت عنوان « مدیریت اسلامی » با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی است. نتایج نشان می دهند که تفاوت مدیریت اسلامی، با بسیاری از الگوهای غربی مدیریت، در محوریت رضای پروردگار به عنوان بزرگترین انگیزه درونی، و نیز محوریت انسان به عنوان یک موجود مستقل و فعال در انتخاب اهداف، نوع انگیزه ها و انجام کارهاست؛ حال آنکه، در مدیریت غربی، انسان به عنوان ابزاری تلقی می شود که وجود او صرفاً برای رسیدن به اهداف مادی سازمان، مورد نیاز است و درواقع، تولید و سود بیشتر مهمترین انگیزه کار و فعالیت در سازمان است.

کلیدواژه ها

مدیریت، مدیریت اسلامی، مدیریت غربی، انگیزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.