کارکرد نظارتی امر به معروف و نهی از منکر و حریم خصوصی افراد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی الکترونیکی رویکردهای کاربردی و پژوهشی در علوم انسانی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCHM01_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین آهوار

مربی ، گروه حقوق ، دانشگاه پیام نور

رقیه پورصابری

مربی ، گروه علوم تربیتی ، دانشگاه پیام نور

چکیده

حریم خصوصی و پذیرش حق بودن چنین امری در برگیرنده حریم مکانی، روحی روانی،ارتباطی، آبرویی و روابط حاکمیتی است . رویکرد دین مبین اسلام به این موضوع در حوزه های مرتبط با این حق شامل حریم اطلاعاتی ، جسمانی ، ارتباطی ، مکانی بسیار واضح و کارگشا میباشد . از مهمتری ن فرایض الهی که بر مبنای تحقق سعادت جمع و رساندن آنها به جامعه نمونه و ارائه یک الگوی موفق، تبیین شده است، امر به معروف و نهی از منکر است . اگر این معنا پذیرفته شود که هدف اصلی امر به معروف، تحقق سعادت فرد و جامعه است و نه دخالت در امور شخصی و یا وادارکردن فرد به رفتاری خاص از روی اکراه و اگر پذیرفته شود که تعیین قلمرو حریم خصوصی در گرو توجه به مبانی نظری آن است، می توان گفت که تعارض متصور بین این دو حوزه در حد یک درک اولیه و غیر ماندگار است.

کلیدواژه ها

اسلام ، حریم خصوصی ، امر به معروف ، نهی از منکر، فریضه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.