اثر بخشی مصاحبه انگیزشی بر خود کارآمدی سبک زندگی مربوط به وزن با تعدیل کنندگی نگرش به خوردن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی الکترونیکی رویکردهای کاربردی و پژوهشی در علوم انسانی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCHM01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین انصاری

فوق لیسانس روانشناسی عمومی ، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد البرز، ایران

حمید پورشریفی

دکتری روانشناسی ،استاد یار دانشگاه،عضو هیات علمی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مرضیه سرگلی

دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، ،عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد تربت جام ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام

چکیده

چاقی یکی از مشکلات سلامتی است که به زیادی چربی بدن یا توده بدنی بیش از حد با توجه به قد اشاره دارد افزایش شیوع چاقی، سبب افزایش بسیاری از بیماری های مزمن می شود. به همین دلیل هزینه های ناشی از چاقی بسیار بالاست چاقی واضافه وزن با آسیب پذیری به بیماریهای مثل مشکلات قلبی –عروقی، فشار خون، دیابت نوع دوم، مشکلات تنفسی، انواع سر طان ها واختلالاتی در خواب همراه هستند،پژوهش حاضر اثر بخشی مصاحبه انگیزشی را برکاهش وزن وخود کار آمدی سبک زندگی مربوط به وزن با تعدیل کنندگی نگرش به خوردن را برسی کرده است.۶۴ نفر اززنان چاق و دارای اضافه وزن که ملاک های پژوهش را داشتند، با استفاده از فراخوان وبه صورت تصادفی انتخاب شدند و پس از انجام تست نگرش به خوردن در دو گروه مصاحبه انگیزشی وگروه کنترل تقسیم شدند.همه شرکت کنندگان ، برنامه تغذیه جهت کاهش وزن دریافت نمودند. مداخله شامل چهار جلسه ۹۰ دقیقه ای بود که به صورت هفتگی برگزار شد. پیش از انجام مداخله ودوماه پس ازآن، شاخص توده بدنی، نگرش به خوردن و خود کار آمدی سبک زندگی مربوط به وزن شرکت کنندگان ارزیابی شد. بر اساس این یافته ها مداخله مصاحبه انگیزشی به عنوان مداخله ای موثر کار آمد، شاخص توده بدنی وخود کار آمدی سبک زندگی مربوط به وزن را بهبود بخشید و مصاحبه انگیزشی در کاهش وزن افراد با نگرش به خوردن منفی موثرتر است. مصاحبه انگیزشی در افزایش خود کار آمدی سبک زندگی مربوط به وزن در افراد با نگرش به خوردن منفی بیشتر است.

کلیدواژه ها

چاقی، خود کارآمدی سبک زندگی مربوط به وزن، شاخص توده بدنی، مصاحبه انگیزشی، نگرش به خوردن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.