بررسی کاربرد و علمکرد نایسین به عنوان نگهدارند هی طبیعی؛ رهیافتیدر راستای رسیدن به کشاورزی پایدار
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF03_327
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 390
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد یاسوج
عضو هیات علمی ، گروه صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد یاسوج
چکیده
امروزه با رشد جمعییت نیاز بشر به مواد غذایی افزایش یافته و این عامل ، موجب بالا رفتن سطح کشت محصولات کشاورزی و بالا رفتن مواد طبیعی مورداستفا ده در مواد غذایی شده است. بسیاری از محصولات غذایی به طور طبیعی فاسد می شوند و نیاز به محافظت از آلودگی در طول آماده سازی، نگهداری و توزیع دارند. حفظ و نگهداری ایمن و سالم مواد غذایی برای طولانی مدت همواره از نگرانی های جهانی در صنعت غذایی به شمار می رود. استفاده ازنگهدارنده های شیمیای سنتزی یکی از روش های کنترل آلودگی های عامل فساد و سموم تولید شده توسط آن ها است اما همواره استفاده از این گونه مواد شیمیایی باعث نگرانی مصرف کننده بوده است زیرا عموم مردم بر این باورند که مواد شیمیایی ضد میکروبی ممکن است سلامت مصرف کننده را تهدید کند به همین دلیل استفاده ازمواد طبیعی به جای موا د شیمیایی از توجه و اهمیت خاصی برخوردار است. بدون شک استفاده از باکتریوسین ناسین که نگهدارنده ی طبیعی است می تواند انتخاب مناسبی برای جایگزین نگهدارنده های شیمیایی باشد. نایسین با سوراخ در دیواره سلولی باکتری آن راغیر فعال کرده و در نتیجه از رشد اسپور های کلستردیوم و باسیلوس جلوگیری می کند. قابلیت استفاده در مواد غذایی، دارویی و بهداشتی را دارا می باشد که در صنعت غذا به عنوان نگهدارنده سبز یاد می شود بنابرینباتوجه به تأکید سازمان بهداشت جهانی بر استفاده از نگهدارنده ی طبیعی در مواد غذایی و تمایل مصرفکنندگان به غذای سالم و ایمن با حداقل مواد شیمیای و ماندگاری طولانی می توان نتیجه گرفت که استفادهازباکتریوسین ها می تواند راه حلی مناسب برای کنترل فساد و افزایش ماندگاری و پیشگیری ازمسمومست های ناشی از مواد غذایی باشد که از این طریق استفاده از نگهدارنده شیمیای نیز کاهش م ییابد وسلامت مصرف کننده تا حد زیادی تأمین می شود.کلیدواژه ها
ایمنی مواد غذایی، افزایش ماندگاری، نگهدارنده ی سبز، نایسینمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.