واسنجی مذل نفور هورتون در اراضی لسی شرق استان گلستان(مطالعه موردی حوزه آبخیس کچیک)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF03_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه حاتمی گل مکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

واحد بردی شیخ

استادیار گروه آبخیزداری ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محسن حسینعلی زاده

استادیار و عضو هیئت علمی گروه آبخیزداری دانشگاه علوم کشاروزی و منابع طبیعی گرگان

زهره غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

مطالعه ی نفوذ به عنوان یکی از اجزای چرخه آب به منظور مدیریت و برنامه ریز پروژه های آبی ضروری می باشد . از آن جا که اندازه گیری نفوذ در عرصه هزینه بر و مستلزم صرف زمان زیاد است ، لذا از مدل های مختلف برای برآورد مقدار نفوذ استفاده می شود که هر مدل در شرایط خاص، برازش مناسبی را با داده های تجربی از خود نشان می دهد . انتخاب مدل مناسب در مدیریت منابع آب حائز اهمیت می باش د. از این رو در این تحقیق اطلاعات مربوط به 20نقطه نمونه برداری در چهار کاربری جنگل ، مرتق ، کشاورزی و اراضی تخرزیب ضشه واقع در حوزه آبخیز کچیک شامل سرعت نفوذ الوییه ، سرعت نفودذ نهایی ، بافت خاک، رطوبت اولیه ،وزن محصوص ظاهری ، هدایت هیدورلیک اشباع جمع آورزی گردید و به منظور تعیین الگوی نفوذ، استوانه ی مضاعف استفاده گردید . در ادامه میزان نفوذ با کمک مدل نفوذ هورتون در کاربری های مختلف محاسبه گردید . جهت ارزیابی مدل نفوذ هوتورن، نتایج حاصل با ا استفاده از معیار ناش - ساتکلیف (NSSS) شاخص جذر میانگین مربعات خطا (RMSE) و شاخص میانگین خطا( ME) مورد ارزیابی قرار گرفتند . نتایج نشان داد که مدل نفوذ هوترون با دقت بسیار خوبی بقادر به شببیه سازی میزان نفوذ عمونی آب در حخاک د رتمامی کاربری های حوزه ی مذکور می باشد .

کلیدواژه ها

کاربری اراضی، نفوذ عمودیاب، مدل های نفوذ هورتون، استوانه مضاعف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.