بررسی عمر قفسه ای میوه کیوی رقم هایوارد تغذیه شده با منابع تغذیه ای ارگانیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF03_290
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی سنا ساری

خدایار همتی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

جواد فتاحی مقدم

استادیار، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، سازمانتحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران

معصومه کیا اشکوریان

پژوهشگر بخش فنی و مهندسی، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، رامسر، ایران

چکیده

تغذیه درختان میوه به صورت ارگانیک و استفاده نکردن از سموم و علف کش های شیمیایی نقش مهمی در افزایش ارزش غذایی و عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد دارد. در این آزمایش از میوه های درختان کیوی تغذیه شده طی فصل رشد با منابع کودی شامل ( 1-شاهد 2-کود کامل 3- کود گوسفندی 4-کود گاوی 5- کود مرغی 6- کود ورمیکمپوست 7- کود آزولا) استفاده شد. میوه ها زمانی که TSS به 6/5 رسید برداشت و جهت بررسی عمرقفسه ای به اتاق با دمای متوسط 24 درجه سانتیگراد و رطوبت 90-85 درصد به مدت 30 روز منتقل شد. نمونه برداری از میوه ها در نقطه صفر و هر 15 روز انجام و ویژگی هایی شامل TSS/TA ,TA ,TSS سفتی، کاهش وزن، طول، وزن، عرض و حجم اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میوههای تغذیه شده با ورمیکمپوست با وزن 88/28 گرم و طول 67/24 میلیمتر و عرض 48/13 میلی متر و حجم 87/48 میلیمتر مکعب درشت تر از سایر تیمارها بود. بیشترین میزان TSS در میوههای تغذیه شده با کود مرغی و کمترین میزان در میوههای با تغذیه آزولا مشاهده شد. از طرفی میوههای تغذیه شده با آزولا بیشترین میزان TA و کمترین درصد TSS/TA را داشتند. همچنین نسبت TSS/TA در طی عمر قفسهای به طور معنیداری افزایش یافت. میوههای با تغذیه ورمیکمپوست در ارزیابی اولیه بیشترین میزان سفتی و میوه های تغذیه شده با کود مرغی در پایان مدتنگهداری کمترین میزان سفتی را داشتند. میوه-های کلیه ی تیمارها طی عمر قفسهای بطور معنی داری کاهش وزن داشتند.

کلیدواژه ها

کیویفروت، تغذیه ارگانیک، ویژگی های فیزیکیوشیمیایی ، عمر قفسهای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.