مقایسه تراکم ودرصد پوشش گونه شاخص مرتعی ( Astragalus gossypinus )در دو دامنه شمالی وجنوبی (مطالعه موردی: مراتع آریز سنندج)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF03_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام اعظمی

نویسنده مسئول، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان

بهرام قلی نژاد

استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان

حامد جنیدی جعفری

استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان

چکیده

هیچ موجودی بدون وابستگی به محیط اطراف و به صورت مجزا زندگی نمی کند. هر موجود زنده را باید در محیطی حاصل از مجموعه عوامل محیطی بررسی کرد. هدف از این مطالعه مقایسه تراکم و درصد پوشش Astragalus gossypinus در دو جهت شمالی و جنوبی است. بدین منظور اقدام به نمونه گیری در منطقه گردید. نمونه برداری به روش تصادفی سیستماتیک با - استقرار پلات ها در امتداد 4 ترانسکت 300 متری انجام گرفت. در داخل پلات ها تراکم، درصد پوشش، درصد شیب، ارتفاع و خاک ( عمق ریشه دوانی گیاهان) نیز به صورت تصادفی و ویژگی های P، Caco3T N ,EC ,pH k ، ماده آلی و بافت خاک به روش های آزمایشگاهی اندازه گیری شد. برای بررسی تراکم و درصد پوشش )متغیر وابسته( در ارتباط با عوامل فیزیوگرافی و ادافیکی (متغیر مستقل) از تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که رابطه خطی میان تراکم ودرصد پوشش با عوامل خاکی، شیب و ارتفاع وجود دارد. در این میان عوامل خاکی نقش بیشتری در تبین واریانس تغییراتتراکم و درصد پوشش نسبت به شیب و ارتفاع دارد. در واقع شیب و ارتفاع تاثیر معنی داری بر تراکم و درصد پوشش ندارند.نتایج حاصل از مقایسه بتاها حاکی از آن است که با مقایسه بتاها (شیب های دو خط رگرسیون) تراکم و درصد پوشش گونه گون سفید با عوامل خاکی )رس، فسفر و اسیدیته( در هر دو دامنه، اختلاف معنی داری در سطح 1% دارند. درحاکی که شیبهای دو خط مربوط به ارتفاع و شیب صفر بوده و هیچ گونه اختلافی با هم ندارند.

کلیدواژه ها

تراکم، درصد پوشش، رگرسیون، مراتع آریز، سنندج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.