تاثیر محلولپاشی سولفات روی و متانول بر عملکرد کمی و درصد اسانس گیاه دارویی رزماری (Rosmarinus officinalis L.)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF03_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس میرزاحسینی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران

پژمان مرادی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران

چکیده

به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف سولفات روی و متانول بر عملکرد کمی و درصد اسانس گیاه دارویی رزماری آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. فاکتور اعمال شده سولفات روی در سطوح صفر، 0.5 و 1 گرم در لیتر و متانول در سطوح صفر 10، 20 و 40 درصد بود. بر اساس نتایج تجزیه واریانس سولفات روی در سطح احتمال پنج درصد روی طول شاخساره و در سطح احتمال یک درصد روی قطر طوقه، وزن تر و خشک شاخساره و درصد اسانس تأثیر دارد. متانول در سطح احتمال پنج درصد روی طول شاخساره و در سطح احتمال یک درصد روی تعداد شاخه فرعی، قطر طوقه، وزن تر و خشک شاخساره و درصد اسانس به طور معنیدار تأثیر دارد. همچنین اثر متقابل سولفاتروی با متانول در سطح احتمال پنج درصد روی طول شاخساره و در سطح احتمال یک درصد روی قطر طوقه، وزن تر و خشک شاخساره و درصد اسانس تأثیر دارد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که محلول پاشی 0.5 گرم در لیتر سولفات روی همراه با 20 درصد متانول بیشترین تأثیر مثبت را روی عملکرد کمی و درصد اسانس گیاه دارویی رزماری دارد.

کلیدواژه ها

رزماری، درصد اسانس، سولفات روی، متانول، محلولپاشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.