بررسی خشکسالی با استفاده از شاخص های خشکسالی در اقلیم نیمه خشک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF03_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام کارگر

کارشناس ارشد مهندسی صنابع طبیعی، مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه یزد

حمید سودائی زاده

استادیار گروه مدیریت مناطق بیابانی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

چکیده

از آنجا که خشکسالی بصورت تدریجی ظاهر می شود و در مدت زمان طولانی ادامه می یابد ، خسارت های آن نسبت به سایر بلایای طبیعی مثل سیل، دانش زمین ، زلزله و طوفان نامحسوس است و به همین دلیل تا کنون کمتر مورد توجه بوده است . برای تعیین شدت خشکسالی از شاخص های خشکسالی مختلف مبتنی بر بارندگی از جمله شاخص درصدی از نرمال، شاخص دهکی ها، شاخس Z چینی، شاخص ZSI و شاخص خشکسالی احیائی (RDI: Reclamination DroughtIndex) استفاده شد . در این تحقیق داده های مربوط به بارش سالانه در یک دوره آماری 50 ساله برای افلیم خشک جهت تعیین مناسب ترین شاخص مورد استفاده قرار گرفته اشت . هدف از این مقاله تعیین بهترین شاخص از بین شاخص های خشکسالی بری مناطق مذکور در افلیم نیمه خشک است که نتایج نشان داد بهترین شاخص برای مناطق نیمه خشک شاخص SPI نسبت به دیگر شاخص ها مناسب تر و بهترین نتایج را نشان داد . بر اساس نتایج به دست آمده ، سال های 1335 و 1350 به عنوان سال تر و سال های 1342، 1351، 1369 و 1373 به عنوان سال خشک معرفی شدند .

کلیدواژه ها

خشکسالی ، شاخص های خشکسالی، اقلین نیوه خشک، شاخصSPI ، شاخص RDI

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.