تعیین بهترین روش تجربی برآورد تبخیر از سطح آزاد آب در دو اقلیم متفاوت ازاستان فارس (مطالعه موردی شهرستان آباده و لار)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خوشحال جهرمی

کارشناس ارشد رشته هواشناسی کشاورزی، گروه مهندسی آب، دانشگاه شیراز

چکیده

در ایران شمار ایستگاههای تبخیرسنجی کافی نبوده و از توزیع مکانی مناسبی برخوردار نیستند و بعضاً فاقد آمار کافی با کیفیت مناسب میباشند. در این پژوهش بااستفاده از آمار 11 ساله مربوط به دو ایستگاه سینوپتیک آباده با اقلیم سرد و نیمهخشک و لار با اقلیم گرم و خشک در ا ستان فارس، و با استفاده از روش های مایر، مارسیانو، شاهتین، هفنر، ایوانف، تیچومیروف، سازمان عمران اراضی آمریکا و پنمن که برمبنای پارامترهای هواشناسی موثر برتبخیر هستند، تبخیر برآورد و با داده مشاهدهای مقایسه گشت. نتایج نشان داد روش مایر با میانگین مربعات خطای 1/32 و ایوانف 1/86 میلیمتر در روز بهترین برآورد را به ترتیب برای آباده و لار داشته اند. روشهای تیچومیروف، ایوانف و پنمن نیز برای آباده نتایج قابل قبولی را ایجاد کردند. رابطه هفنر بیشترین خطا را در بین تمامی روشها داشته و روابط شاهتین، مارسیانو و USBRبرای هر دو ایستگاه رفتاری مشابه هفنر داشتند و در هر دو ایستگاه روش مایر و تیچومیروف برآورد بیشتری نسبت به روش تشت تبخیرداشته اند.

کلیدواژه ها

تبخیر از تشت، پارامترهای هواشناسی، روش مایر، روش ایوانف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.