کشت ارگانیک شوید در کرمانشاه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA03_277
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیاوش آروین

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه

محمود خرمی وفا

استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه

کیومرث صیادیان

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

چکیده

به منظور بررسی کشت ارگانیک شوید در استان کرمانشاه پژوهشی در سال 1392 اجرا گردید. استفاده از کودهای آلی در دستور کار قرار گرفت. سه نوع کود شامل کود دامی، کود ورمی کمپوست و کود چای کمپوست در قالب طرح اسپلیت اسپلیت پلات با طرح پایه بلوک کامل تصادفی که فاکتور اصلی شامل کود دامی در سه سطح عدم استفاده از کود، 10 تن کود دامی و 20 تن کود دامیف فاکتور فرعی شامل کود ورمی کمپوست در سه سطح عدم مصرف، هفت تن کود ورمی کمپوست و 15 تن کود ورمی کمپوست، فاکتور فرعی فرعی شامل کود چای کمپوست که هر کدام در سه سطح عدم مصرف، مصرف محلول چای کمپوست و مصرف خاکزی چای کمپوست بود. طبق جدول تجزیه واریانس در صفت عملکرد دانه استفاده از کود ورمی کمپوست، چای کمپوست، مخلوط چای و کود دامیف و مخلوط چای کمپوست و ورمی کمپوست در سطح 1% معنی دار بود. بالاترین عملکرد مربوط به تیمار مخلوط هفت تن ورمی کمپوست * خاکزی چای کمپوست با عملکرد 2016 کیلوگرم در هکتار که با شاهد اختلاف معنی داری داشت. در صفت عملکرد بیولوژیک تحت استفاده از تیمارهای کود دامی، مخلوط چای کمپوست * ورمی کمپوست در سطح 5% و کود چای کمپوست در سطح 1% معنی دار بود. بالاترین عملکرد بیولوژیک مربوط به تیمار هفت تن ورمی کمپوست* خاکزی چای با عملکرد 15320 کیلوگرم در هکتار به ثبت رسید. در م ورد صفت شاخص برداشت طبق جدول مقایسه میانگین کود دامی در سطح 5% و مخلوط کود چای کمپوست در کود ورمی کمپوست در سطح 1% اختلاف معنی داری ایجاد شد. بالاترین شاخص برداشت مربوط به تیمار 15 تن ورمی کمپوست در عدم چای کمپوست با مقدار 18/29 به دست آمد. این تیمار دارای عملکرد بیولوژیک کمتری نسبت به بقیه تیمارها بود. در نتیجه شاخص برداشت آن افزایش یافت. به طور کلی شاخص برداشت ارقام پایینی را مشاهده کردیم که دلیل این امر افزایش زیاد عملکرد بیولوژیک بود این افزایش عملکرد بیولوژیک مربوط به استفاده از کودهای آلی بود که باعث شد مقدار کاه و کلش و در پی آن اندازه بوته ها افزایش پیدا کند و شاخص برداشت کاهش پیدا کند.

کلیدواژه ها

کشت ارگانیک، چای کمپوست، ورمی کمپوست، کود دامی، شوید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.