ارزیابی مارکرهای ملکولی NDA و پتانسیل آنها در سلکسیون و مونیتورینگ ژنوتیپ های مقاوم به خشکی در ژرم پلاسم توت فرنگی (.Fragaria sp) و خانواده رزاسه (Rosaceae)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 733

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA03_268

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394

چکیده مقاله:

بررسی مکانیسم های گیاهی کنترل کننده مقاومت به تنش خشکی از جمله مطالعات ضروری در تولید ژنوتیپ های زراعی مقاوم به خشکی می باشد ((Razavi et al 2012). گیاهان تحت تأثیر تنش های محیطی از جمله تنش خشکی به وسیله مکانیسم های دفاعی مختلف خود قادر به حفظت حیات بوده و یا حتی قادر به تولید محصول با کارآیی بالا می باشند، لذا شناسایی این مکانیسم های کنترل کننده عکس العمل گیاه به خشکی و مسیرهای متابولیکی و ملکولی درگیر در سطح سلولی و کل گیاه، گامی ضروری در جهت تولید محصولات کشاورزی با عملکرد کمی و کیفی مناسب در نواحی کم بارش و خشک می باشد. هدف از مطالعه حاضر، شناسایی کنترل ژنتیکی مقاومت به خشکی در خانواده رزاسه (Rosaceae)، یکی از خانواده های گیاهی مهم از نظر اقتصادی در تولید محصولات باغی خصوصاً میوه جات معتدله بوده و از گیاه توت فرنگی به عنوان گیاه مدل در این خانواده استفاده شده است. مطالعه و شناسایی پلی مورفیسم موجود در ساختمان ژنتیکی گیاه توت فرنگی و مقایسه آن در ژنوتیپ های مقاوم و حساس به خشکی و نهایتاً شناسایی مارکرهای DNA وابسته به مقاومت به خشکی مهمترین استراتژی این بررسی بوده است. روش عمده بکار برده شده شامل شناسایی و جداسازی ژن های کاندید متاثر از خشکی در گیاه توت فرنگی، یافتن میزان پلی مورفیسم موجود در ساختار این ژنها و همبستگی آن با تنوع فنوتیپی مقاومت به خشکی کاراکتریزه شده از طریق پارامترهای اکوفیزویولژیکی بوده است. ژن های کاندید در این مطالعه عبارت بودند از: ژن های کلیدی در متابولیسم قندها، پرولین، آنتی اکسیدانتها، و نیز پروتئین های رونویسی ژن های فانگشنال، همبستگی بین پلی مورفیسم ژنتیکی در ژنهای مذکور و فنوتیپ مقاومت یا حساسیت گیاه، از طریق آنالیزهای غیر پارامتری کروسکال- والیس (Kruskal-wallis) بررسی گردید. ژن های کاندید بررسی شده در این مطالعه به عنوان مهمترین ژن های متأثر از تنش خشکی در گیاه توت فرنگی معرفی شده و نقش کلیدی آنها در کنترل مقاومت به خشکی در خانواده رزاسه اثبات گردید.

کلیدواژه ها:

تنش خشکی ، مارکرهای ملکولی NDA ، توت فرنگی ، .Fragaria sp ، ساختمان ژنتیکی ، صفات اکوفیزیولوژیکی ، میزان آب نسبی برگ (RWC) ، سرعت از دست دهی آب برگ (WLR) بالانس آبی گیاه ، خانواده رزاسه (Rosaceae family) ، آنالیز همبستگی مارکر ملکولی با صفت ، سلکسیون صفت کمی توسط مارکرهای ملکولی وابسته به صفت

نویسندگان

فرزانه رضوی

عضو هیئت علمی و استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Klamkowski K. Treder W. (2006). Morphological and physiological responses of ...
  • Razavi F., Pollet B., Steppe K., Van Labeke M.C. (2008). ...
  • Razavi F., Van Labeke M.C. (2009). Functional diversity for response ...
  • Razavi F. (2012). (eds. Molecular and physiological responses to drought ...
  • Suprunova T., Krugman T., Fahima T., Chen G., Shams I., ...
  • VanDerZanden A.M., Cameron S.. (1996). Effect of water deficit stress ...
  • Verslues P.E., Agarwal M., Ka tiyar-Agarwal S., Zhu J., Zhu ...
  • AF159630 DY674761 CO816707 CO381280 CO817459 CX661438 CO817183 DY674391 DV438427 DY670596 ...
  • = 8.36 [0= -2.52 [1]= 9.07 [00= -2.81 [10= 8 ...
  • نمایش کامل مراجع