مطالعه ی مورفولیژیکی و فیتوشیمیایی گیاه دارویی سیر (Allium sativum) و اثرات آن بر روی سرطان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA03_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریا ایجاب

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی دانشگاه پیام نور، تفت، یزد

فاطمه حقیر السادات

دانشجوی دکتری نانوتکنولوژی دانشگاه تهران

چکیده

هدف: گزارش های متعددی در مورد آثار دارویی سیر ارائه شده که از آن جمله می توان به آثار ضد باکتریایی، ضد فشار خون، ضد چربی، ضد تجمع پلاکتی، و ضد سرطان آن اشاره کرد. اثرات ضد سرطانی سیر ترکیبات سیر به علت اثرات مهاری و سیتوتوکسیک مستقیم آن می باشد که در شرایط in vitro نشان داده شده است. از دیرباز سیر جهت درمان عفونت ها به دلیل داشتن خواص آنتی باکتریال و کاهنده کلسترول خون و جلوگیری کننده از بیماری های قلبی و عروقی و کاهنده فشار خون و بسیاری خواص دیگر مورد استفاده و توجه انسان ها بود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سیر می باشد. روش ها و یافته ها جهت بررسی مقالات چاپ شده در سال های جدید، ارتباط آن با گیاه سیر با جستجوی وسیع در پایگاه های اطلاعاتی، sid.google scholar,pubmed,science direct انجام شد. از بین مقاله ها مقالات دارای طرح توصیفی مورد مطالعه قرار گرفته و نتایج حاصل تجزیه و تحلیل شد. نتیجه: با توجه به نتایج پژوهش های انجام شده عراصه ی ابین سیر در غلظت های مختلف دارای اثر مهاری بر رشد سلول های سرطانی می باشد و در استفاده های درمانی سیر علیه سرطان یا به منظور پیشگیری از سرطان باید از انواع دیگر عصاره ی سیر که تنها بر سلول های سرطانی اثر سیتوتوکسیک داشته باشند استفاده کرد و همچنین این گیاه یکی از مهمترین گیاهان دارویی بومی ایران است که به میزان قابل توجهی از آن سالیانه صادر می شود. با توجه به بررسی های انجام شده می توان گیاه را چه به صورت عصاره ی آبی و یا شکل های دیگر بر علیه بسیاری از بیماری ها مؤثر دانست. امیدواریم که بررسی های انجام شده گامی در جهت یافتن داروهای مفید برای بیماری های مختلف از گیاه سیر باشد.

کلیدواژه ها

گیاه درمانی، سیر، سرطان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.