شگردهای بلاغی گل و گیاه در غزلیات تأثیر تبریزی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه رسمی

عاطفه قنبرپور

چکیده

گل و گیاه و درخت به عنوان عناصر طبیعت همواره با زندگی انسان هم پیوندی داشته اند، تا جایی که در اوستا، «درخت» را برادر انسان می نامد، این هم پیوندی در شعر فارسی با ارائه صورت خیال و شگردهای بلاغی بیشتر نمود می یابد. به گونه ای که می توان گفت مهمترین مضمون های شعر فارسی، تصاویر مربوط به گل و گیاه است. در این مقاله تلاش شده است، خیال ها و تصاویری که تأثیر تبریزی از جلوه های مربوط به گل و گیاه در اشعار شدر قالب ابزارهای هنری بیان و بدیع آفریده است، استخراج گردیده و بسامد و موارد کاربرد این عناصر در عزلیات وی مورد تحلیل قرار گیرد. بسامد بالا و همچنین تنوع فراوان گل و گیاه در غزلیات این شاعر، از طرفی نشان از طبع لطیف و حساس وی و آشنایی و انس او با طبیعت دارد و از سوی دیگر نقش برجسته گل و گیاه را در اشعار و افکار این شاعر طبیعت گرای سبک هندی نشان می دهد.

کلیدواژه ها

گل، گیاه، غزلیات، تأثیر تبریزی، صور خیال، بلاغت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.