الگوریتمی وفقی مبتنی بر اتوماتای یادگیر سلولی برای یافتن لبه های تصویر

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس سالانه انجمن کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: ACCSI13_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدعلی آبین

دانشکده کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف

حمید بیگی

دانشکده کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

اتوماتای یادگیر سلولی مدلی برای سیستم هایی است که از اجزاء بسیار ساده ای تشکیل شده اند و رفتار هر جزء آن بر اساس رفتار همسایشگانش و نیز تجربیات گذشته اش تعیین و اصلاح می شود. اجزاء ساده تشکیل دهنده این مدل، از طریق تعامل با یکدیگر می توانند رفتار پیچیده و قدرتمندی را در کاربردهای مختلف ازخود نشان دهند. پردازش تصویر یکی ازحوزه های مهم هوش مصنوعی است که در ان می توان از اتوماتای یادگیر سلولی در فازهای مختلف پردازش استفاده نمود. برای افزایش دقت و بهبود الگوریتم های پردازش تصویر می توان از قدرت بالا و خاصیت تکرار شوندگی اتوماتای یادگیر سلولی استفاده نمود. در این مقاله یک روش وفقی جدید برای آشکارسازی لبه های تصویر ارائه شده است که بدون استفاده از روشهای معمول پردازش تصویر و تنها به کمک ویژگی های آماری تصویر، لبه های تصویر را با دقت بسیار بالا آشکار میسازد و سپس به کمک اتوماتای یادگیر سلولی لبه های آشکار شده را بهبود می دهد. از ویژگی های لارز این روش نسبت به روش های معمول این می باشد که ساختار لبه های تصویر را به گونه ای زیباتر استخراچ می کند.

کلیدواژه ها

اتوماتای یادگیر ، اتوماتای یادگیر سلولی ، آشکار ساز لبه ، آشکار ساز وفقی لبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.