تحلیل اثر مخارج دولت بر نقدشوندگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
  • کد COI اختصاصی: IECEUS03_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا پیرایش

عضو هیات علمی دانشگاه زنجان، ایران

سیروس رزمی سامانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی صفوی رازی، رنجان، ایران

چکیده

نقدشوندگی ابزارهای مالی به مفهوم توانایی اشخاص برای معامله این ابزارها در قیمت قابل توجیه و با سرعت قابل قبول است. با اینتعریف نقدشوندگی در کنار بازدهی و ریسک از مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت سهام یک شرکت (یا هر ابزار مالی دیگر) می باشد.متأسفانه یک معیار عملیاتی مشخص که قابل قبول همه باشد برای این مفهوم موجود نیست، اما معیارها و مفاهیمی همچون شکافقیمتی عرضه و تقاضا، نسبت نقدشوندگی (تعداد یا ارزش سهام معامله شده در یک دوره مشخص، تقسیم بر درصد تغییر قیمت درهمان دوره) و نسبت نوسانات (نسبت نوسان پذیری کوتاه مدت بر بلندمدت) برای درک مفهوم نقدشوندگی بکار می روند. از سویی دراکثر کشورها مخارج دولتی در دهه های اخیر به سرعت رشد کرده است. اگر چه بسیاری از کشورها دارای چنین سری های دادهبلندمدتی نیستند، اما این دو کشور به وضوح از این قاعده مستثنا هستند. چنانکه سهم دولت مرکزی از اقتصاد به مدت تقریبی150 سال ثابت بوده است. اما در طول دو سوم آخر قرن بیستم به سرعت رشد کرده است. در گذشته مخارج دولتی در طول جنگ هاافزایش می یافته و سپس نوعاً مقداری زمان می برد تا به همان سطح قبلی باز گردد. با این تفاسیر هدف کلی تحقیق حاضر تحلیل اثرمخارج دولت بر نقدشوندگی است. نتایج تحقیق حاضر نشان داد مخارج دولت بر نقدشوندگی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراقبهادار تهران تأثیر معناداری دارد.

کلیدواژه ها

مخارج دولت، نقدشوندگی، بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.