روشی برای مقایسه معماریهای نرمافزار

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس سالانه انجمن کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: ACCSI13_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجیه اله منتقمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی نرمافزار دانشکده مهندسی کامپیوت

سیدحسن میریان حسین ابادی

استادیار، گروه مهندسی نرمافزار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنع

چکیده

هدف اصلی روش پیشنهادشده در این مقاله، مقا یسه معماری سیستمهای نرمافزاری میباشد. تاکنون روشهای بسیاری برای ارزیابی معماری نرمافزار پیشنهاد و بکار گرفته شده است. اما بیشتر این روشها امکان واضح و مستقیمی برای مقایسه دو معماری ارائه نم ی- دهند. روش پیشنهادی امکان مقایسه دو معمار ی را در تمام دوره ی چرخه حیات نرمافزار تضمین میکند. این روش بر سه مفهوم اهداف کسبوکار، مدل کیفی استاندارد و سرویسهای در سطح معماری استوار است. تمام مراحل این روش برمبنای اهداف کسبوکار ا نتخاب شده میباشد و تمام ویژگیهای کیفی و اولویتها از ای ن اهداف استخراج میشوند. لذا با تغییر اهداف کسبوکار، بستر فراهم شده برای مقایسه تغییر چندانی نخواهد داشت و به سرعت مراحل انجام مقایسه بازسازی میشوند. با استفاده از مدل کیفی استاندارد، بیان، مستندسازی و انداز- هگیری ویژگیهای کیفی به صورت یکپارچه و ساده در خواهد آمد . مقایسه دو معماری برمبنای سرویسهای در سطح معماری صورت می- پذیرد که این امر باعث محدود شدن دامنهی بررسی مولفهها و اندازه - گیری ویژگیهای کیفی میشود و از سوی دیگر امکان مقایسه هر دو معماری موجود در یک دامنه را، مستقل از موارد کاربرد خاص آن ها فراهم میسازد. از این روش میتوان برای تعیین معماری مرجع برا ی خط توسعه نرمافزار، مرتبسازی معمار یها ی پیشنهاد ی باتوجه به هدف کسبوکار خاص، نظارت بر میزان پیشرفت پروژه در یک فرآیند مبتنی بر معماری نرمافزار و اثبات بهبود حاصل از انجام تغییرات کلی یا جزئی بر معماری پیشین استفاده نمود.

کلیدواژه ها

معماری نرم افزار، مقا یسه معمار ی، ارزیابی معماری نرمافزار، هدف کسب و کار، سرو یس معمار ی، مدل ک یف ی، ویژگی کیفی، معیار کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.