اثر منگنز بر فعالیت مالون دی آلدئید، عملکرد و اجزاء عملکرد کلزا رقم هایولا 401 در شرایط عدم آبیاری در مراحل رشد در اهواز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_602
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر هدایت

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان- مسئول مکاتبات

محمدرضا دادنیا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر منگنز بر فعالیت مالون دی آلدئید، عملکرد واجزای عملکرد کلزا رقم هایولا 401 تحت شرایط عدم آبیاری در مراحل رشد (سال زراعی 91-92) در اهواز اجرا گردید. آزمایش بصورت اسپیلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور در چهار تکرار انجام گرفت. عاملها یا فاکتورها شامل تنش کمبود آب در 3 سطح شامل شاهد (آبیاری کامل)، قطع آب در ابتدای تولید خورجین و قطع آبدرابتدای دانه بندی به عنوان فاکتور اصلی و مصرف سولفات منگنز 33 % در 4 سطح شامل شاهد (عدم کاربرد کود)، 10، 20 و 30 کیلوگرم سولفات منگنز خالص در هکتار به عنوان فاکتور فرعی مصرف گردید. این طرح در 4 تکرار و 12 تیمار بود. نرم افزار مورد استفاده MSTATC و مقایسه میانگین آزمون LSD انجام گرفت. نتایج مقایسه صفات در شرایط تنش کمبود آب بدلیل بالا رفتن غلظت مالون دی آلدئید خصوصا در قطع آبابتدای تولید خورجین کاهش عملکرد و اجزای عملکرد و قطع آب درابتدای دانه بندی با شاهد اختلاف داشته وLSD در سطح 1% معنی دار بود. اما مقایسه میانگین صفات در شرایط کاربرد کود سولفات منگنز دیده شد درمصرف 30 کیلوگرم در هکتار از افزایش غلظت مالون دی آلدئید جلوگیری شده و بالاترین عملکرد را داشته و LSD درسطح 1% اختلاف معنی داری داشت. اما در شرایط تاثیر همزمان دو فاکتور بالاترین عملکرد در شرایط آبیاری کامل و مصرف 30 کیلوگرم سولفات منگنز در هکتار خواهد بود. این امر بدلیل مصرف 30 کیلوگرم در هکتار سولفات منگنز که باعث کاهش غلظت مالون دی آلدئید در شرایط قطع آب در ابتدای دانه بندی و ابتدایتولید خورجین میگردد. البته در مقایسه بین مراحل عدم آبیاری در مرحله رشدی ابتدای دانه بندی با مصرف30 کیلوگرم سولفات منگنز در هکتار از مرحله رشدی قطع آب در ابتدای تولید خورجین عملکرد بالاتری داشتهو در شرایط آبیاری کامل یعنی شاهد با مصرف 30 کیلوگرم سولفات منگنز بالاترین میزان عملکرد را در مقایسهبا سایر مراحل داشته است.

کلیدواژه ها

کلزا، مالون دی آلدئید، تنش خشکی، سولفات منگنز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.