مطالعه اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی گیاه مرزه (.hortensis L) و آویشن (.Thym usvulgaris L) به منظور جایگزین داروهای صناعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_472
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما شهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

وحید رضایی

فارغ التحصیل زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شوشتر، شوشتر، ایران

چکیده

امروزه استفاده بیش از حد از نگهدارنده های شیمیایی جهت کاهش یا حذف میکروارگانیسم های بیماری زا با عامل فساد در مواد غذایی، منجر به ایجاد باقی مانده های سمی و تأثیرات مضر در مصرف کنندگان می شود. بنابراین در مطالعه حاضر به جایگزینی این نگهدارنده ها با اسانس های گیاهی پرداخته شده است. گیاهانی مانند آویشن (.Thym usvulgaris L) و مرزه (.Satureja hortensis L) دارای فعالیت ضد باکتریایی و ضدقارچی هستند که این اثرات مربوط به اسانس آنهاست و اکثراً در دسته مواد بدون ضرر طبقه بندی شده اند. گیاهان مذکور از تیره نعناییان می باشند و به طور معمول حدود 1 درصد اسانس دارند. تیمول و کارواکرول از اجزای اصلی ترکیبات فنلی موجود در اسانس آنهاست که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و مهمترین مکانیسم آنتی اکسیدان ها در غذاها خنثی کردن رادیکال های آزاد است. بنابراین مشخص گردید با توجه به این خواص آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانی می توان پس از بررسی بیشتر با اطمینان در صنایع غذایی به جای داروهای صناعی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

اسانس، اویشن، مرزه، آنتی اکسیدان، آنتی باکتریال، داروهای صناعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.