تأثیر تراکم کاشت بر عملکرد کمی و کیفی سه رقم از ارقام کنجد در مازندران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_447
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 619
نویسندگان
دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، گروه زراعت، قائمشهر، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، گروه زراعت، قائمشهر، ایران
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، مازندران، ایران
چکیده
به منظور بررسی تأثیر تراکم کاشت بر عملکرد کمی و کیفی سه رقم از ارقام کنجد در مازندران آزمایشی در بهار سال زراعی 1390 در مزرعه آموزشی هنرستان کشاورزی ساری به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار پیاده شد. در این آزمایش تراکم های 40، 50 و 60 سانتی متر فاصله بین ردیف ها که به ترتیب شامل 50، 40 و 33 بوته در متر مربع به عنوان عامل اصلی و سه رقم از ارقام کنجد به نام های ناز، اولتان و یکتا به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از تجزیه نشان داده است که تیمار ارقام از نظر صفاتی همچون درصد روغن، عملکرد روغن، عملکرد پروتئین و درصد پروتئین در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بوده و تیمار تراکم از نظر صفاتی همچون ارتفاع، عملکرد تک بوته، طول دوره رویش و گلدهی، در سطح احتمال 1 درصد و از نظر تعداد دانه در کپسول در سطح احتمال 5 درصد معنی دار شده است. همچنین نتایج مقایسات میانگین ها نشان داد که رقم کنجد یکتا از نظر پارامترهایی همچون ارتفاع، تعداد کپسول و دانه در کپسول، عملکرد، طول دوره رویش و گلدهی، عملکرد روغن درصد پروتئین و عملکرد آن رقمی برتر و رقم ناز از نظر عملکرد تک بوته و شاخص برداشت برتر بوده اند و رقم اولتان از نظر درصد روغن رقمی برتر بوده اند.کلیدواژه ها
کنجد، تراکم، تعداد کپسول، پروتئین و روغنمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.