تأثیرات مولتی آنزیم و اسانس های گیاهی بر الگوی تخمیر شکمبه و فراسنجه های خونی گوساله های شیرخوار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_421
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل صادقی شریف

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

کیوان کرکودی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

چکیده

به منظور بررسی اثرات مولتی آنزیم به همراه مخلوط اسانس های گیاهی و ادویه جات بر الگوی تخمیر میکروبی شکمبه و فراسنجه هایخونی گوساله های شیر خوار، آزمایشی با استفاده از 18 رأس گوساله ماده هلشتاین در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار و 9تکرار، به اجرا درآمد. مولتی آنزیم شامل آلفا آمیلاز، اندو زایلاناز و اندو بتاگلوکوناز، و مخلوط اسانس نیز شامل مخلوطی از اسانس هایگیاهی آویشن، دارچین، پونه کوهی، مرکبات و ادویه جاتی چون زنجبیل، زردچوبه و فلفل می باشد. گروه آزمایشی از ابتدای تولد تا 63روزگی، روزانه 250 میلیگرم اسانس به همراه آغوز و جایگزین شیر دریافت کردند و همزمان با استارتری که حاوی مولتی آنزیم 0/1% مولتی آنزیم بود، تغذیه شدند.میزان استارتر مصرفی، درجه روانی مدفوع، نمره تنفس، نمره سلامت، روزانه و وزن کشی، نرخ تنفس و دمای بدن بهصورت هفتگی ثبت شدند. خونگیری از ورید وداج در سن 63 روزگی در حالت ناشتا، و نمونه برداری از مایع شکمبه، 4 ساعت بعد از تغذیهوعده صبح گوساله ها انجام شد و بلافاصله pH و دمای مایع شکمبه ثبت گردید. مکمل سازی آمیلوفید و الئوبیوتک به روشی که در این پژوهش انجام شد، بر روی الگوی تخمیر میکروبی شکمبه، فراسنجه های سرم خون، امتیاز قوام مدفوع و مصرف استارتر تاثیر معنی داری نداشت. در مورد تاثیر بر روی سلامت گوساله ها، تنها میانگین کراتینین (از فراسنجه های کلیوی) به طور معنی داری کاهش یافت (p≤0/05).

کلیدواژه ها

گوساله ماده هلشتاین، مولتی آنزیم، اسانس های گیاهی، عملکرد شکمبه، فراسنجه های سرم خون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.