اثر نوردورگی بر بیوسنتز کاتکین ها در بر گ های چای
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_347
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 990
نویسندگان
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
چکیده
نور یک منبع مهم انرژی و در عین حال سیگنالی محیطی برای گیاهان محسوب می شود که بیوسنتز و انباشته شدنمتابولیت های ثانویه را تنظیم می کند. به منظور بررسی تأثیر سیگنال نور بر روی تنظیم بیوسنتز کاتکین ها دربرگ های دانهال های چای، از نور سفید غنی شده با نور آبی با شدت پایین استفاده کردیم و با استفاده از کروماتوگرافیمایع/طیف سنجی تغییرات محتوای کاتکین ها را اندازه گیری کردیم. گروه های آزمایشی برای بررسی اثر نور، دو گروهتیمار نوری و تاریکی بودند. سپس برای بررسی اثر دی اتیولاسیون، تغییرات محتوای کاتکین را برای دانهال هایی که بهمحیط روشنایی انتقال داده شده بودند اندازه گیری کردیم. خصوصیات مورفولوژیک مشاهده شده برای این دانهال هادی اتیلاسیون را تأیید کرد. کروماتوگرافی مایع/طیف سنجی جرمی متوالی نشان داد ستیگنال نوری موجب انباشتکاتکین های گالویله نشده به ویژه اپی گالو کاتکین گردید در حالیکه انباشت کاتکین های گالویله شده را محدود گرداند.بنابراین دی اتیولاسیون دانهال های چای، بیوسنتز کاتکین گالویله نشده (اپی گالو کاتکین) در برگ های چای را افزایشو بیوسنتز کاتکین های گالویله شده را کاهش می دهد. پیشنهاد می شود علت نتایج مشاهده شده مربوط به پدیدهفتومورفوژنز باشد. با توجه به تحقیقاتی که در زمینه بیوسنتز و تنظیم ژنتیکی ترکیبات گالویله شده و گالویله نشده درحال انجام است یافته های مطالعه حاضر می تواند مفید باشد.کلیدواژه ها
برگ چای، فیتوشیمی، فتومورفوژنز، کاتکین هامقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.